Foarte important este faptul că atunci cand aducem un bonsai in casa ii schimbam de cele mai multe ori radical mediul de viata Cele mai multe plante nu rezist─â la acest ╚Öoc ╚Öi pier ├«n scurt timp.
Pozi╚øia fa╚ø─â de sursa de lumina este crucial─â la ├«nceput, deoarece are nevoie de lumin─â din plin. Cerin╚øele ├«n privin╚øa apei pentru bonsai sunt ├«n mare m─âsur─â dependente de specia aleas─â, dar ╚Öi de condi╚øiile de mediu. Un sol ├«n permanen╚ø─â reav─ân corespunde cerin╚øelor majorit─â╚øii speciilor.
Udareatrebuie f─âcut─â cu grij─â pentru a nu permite apei s─â stagneze la nivelul r─âd─âcinilor, ├«n caz contrar ajung├óndu-se la putrezirea lor, vizibil prin faptul c─â bonsaiul ├«ncepe s─â ├«╚Öi piard─â frunzele. Pulveriz─ârile fine cu ap─â pe frunze creeaz─â umiditatea necesar─â pentru o bun─â cre╚Ötere, opera╚øie care este recomandat─â de dou─â ori pe zi.
Plantele sunt sensibile la mi╚Öc─ârile de aer, ├«n special la curen╚øii reci de aer, reac╚øion├ónd prin pierderea frunzi╚Öului.
Pozi╚øionarea├«n apropierea unei surse de c─âldur─â nu este benefic─â, deoarece determin─â evaporarea apei din sol ├«ntr-un ritm accelerat.
Fertiliz─ârilesunt necesare, iar tipul de ├«ngr─â╚Ö─âmant aplicat este decisiv, pentru bonsai fiind recomandat un ├«ngr─â╚Ö─âm├ónt cu un con╚øinut sc─âzut de azot. Perioada optim─â de administrare cuprinde ├«nceputul prim─âverii ╚Öi sf├ór╚Öitul verii.