Amenajari apartamente

Schema de culori ideala intr-o amenajare

Cu totii avem o culoare preferata sau chiar mai multe, dar asta nu inseamna ca trebuie sa o folosim in exces intr-o amenajare interioara. Exista mai multe reguli in designul de interior privind alegerea si dozarea culorilor intr-o incapere.

O prima regula se refera la alegerea culorilor in functie de destinatia incaperii. Astfel, in spatiile de zi se preteaza culorile calde si soft, iar in dormitor, cele reci. O alta regula foarte importanta se refera la ÔÇ×proportia de aurÔÇØ, potrivit careia trebuie sa te concentrezi pe trei culori, pe care sa le folosesti in proportiile 60/30/10. Daca o aplici corect, vei gasi imediat raspunsul la intrebari de genul: cum sa zugravesc peretii? In ce nuanta sa fie draperiile sau ce esenta de parchet sa aleg?

Cel mai mare procent al formulei (60%) se refera la culoarea predominanta.

In cele mai multe cazuri, este vorba despre cea care va acoperi cei mai multi pereti. Culoarea secundara, prezenta in proportie de 30%, se poate regasi la mobilierul principal sau la pardoseala. Ultima valoare, de 10%, este culoarea de accent, rezervata in principal accesoriilor (pernute, perdele, cateva finisaje decorative).

Ce trebuie sa retii din aceasta regula este ca, atunci cand decorezi o camera, ar fi bine sa te rezumi la trei culori si sa le dozezi dupa cum ti-am spus, pentru a nu obtine un amalgam greu de suportat. De asemenea, trebuie sa stii ca, pe langa cele trei culori din schema, poti sa folosesti cu incredere alb, negru si gri, care nu sunt considerate culori si care nu-ti vor influenta schema aleasa.

Related posts

Sclipiri de poveste pentru Craciun

Adina Meyers

Trucuri pentru mai mult spatiu

Adina Meyers

Ingredientul secret din bucataria ta

Adina Meyers