LifeStyle

Parcul Morarilor gazduieste cea de-a II reuniune in aer liber Ma numesc Carti

Intre 12.00 si 22.00, in imediata apropiere a aleii Florilor din Parcul Morarilor, gasesti o zona re-creativa cu activitati gratuite pentru toate varstele.

Pe langa hamace de la Minor Swing (www.minorswing.ro), carti de la Biblioteca Alternativa (www.biblioteca-alternativa.noblogs.org), slackline cu Gibbon Slackline Romania (www.slacklining.ro) si atelier de percutie cu Asociatia Macaia (www.studioparc.ro) – pe care cei care au fost in Parcul Morarilor pe 28 august le-au probat deja – la evenimentul de pe 17 sunt asteptati noi participanti din zona educatiei non-formale.

Asociatia Komunitas (www.komunitas.ro) vine cu experienta a 3 ani de proiecte in cartierele bucurestene si incurajeaza circulatia ideilor intr-o zona interactiva, cu materiale de educatie urbana si ritmuri relaxante pe tot parcursul zilei.

Incubator 107 (www.incubator.com) si ai lor mesteri priceputi transmit mai departe din cunostinte tuturor celor care vor sa invete mestesugul jonglatului, impletitului de codite, origamiului si dansurilor grecesti.

Workshop-ul de Insigne Ma numesc Cartier continua si la aceasta editie, iar panglicile si creta colorata ii asteapta in parc pe cei mai mici dintre participanti.

Iar seara este rezervata spectacolului de jonglat cu foc, proiectiilor Komunitas si lansarii de lampioane colorate.

Tot pe 17 vine randul si celui de-al doilea tur pitoresc al Pantelimonului pe bicicleta propus de Kite Bike (www.kitebike.ro) in special celor care sunt mai putin familiarizati cu cartierul. Cicloteque (www.cicloteque.ro) pune la bataie 10 biciclete, iar plecarea se face la ora 16.00 din fata centrului lor de la Universitatea de Drept. Plimbarea se sfarseste in Morarilor, cu o binemeritata leneveala in hamac.

Evenimentele din Parcul Morarilor se inscriu in seria de activitati alternative de petrecere a timpului liber din cadrul proiectului Ma numesc Cartier, desfasurat de Make a Point in Pantelimon, in perioada august-decembrie 2011.

Proiectul este realizat cu sprijinul programului Tineret in Actiune (www.tinact.ro) si al Administratiei Fondului Cultural National (www.afcn.ro).

Asociatia Culturala Make a Point aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind. Ca initiativa de regenerare si reconversie urbana, scopul sau este de a organiza activitati culturale si artistice la periferie si de a oferi spatiu de expunere pentru mesajele creatorilor contemporani. Make a Point isi orienteaza atentia spre cartierul Pantelimon, o zona lipsita de o infrastructura publica pentru activitati de recreere, culturale sau artistice. In spatiul reamenajat al unei hale industriale din fosta Postavarie Romana, organizatia pune in practica un concept de tip „bucatarie americana”: o platforma complet functionala deschisa colaborarii cu tineri care vor sa‐si puna in practica ideile si proiectele cu potential.

Related posts

Bogaţii lumii îşi vor putea ţine valorile în seifuri săpate în Munţii Alpi

Adina Meyers

Ajută copiii din centre de plasament să ajungă MARI! Dăruiești timp, primești bucurie!

Adina Meyers

Smart detox: de două ori mai mulți antioxidanți cu Tefal Infiny Juice

Adina Meyers