Home LifeStyle

Bogaţii lumii îşi vor putea ţine valorile în seifuri săpate în Munţii Alpi

Bogaţii lumii caută securitate, în condiţiile în care pandemia a perturbat pieţele, iar tensiunile sociale au izbucnit din SUA până la Hong Kong şi Londra.

Cunoscută de mult timp pentru secretul său bancar, Elveţia va oferi în curând bogaţilor lumii o nouă alternativă în care să îşi depoziteze cele mai de preţ bunuri: seifuri în stâncă săpate la poalele Munţilor Alpi.

„Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitaţi activele şi datele sensibile”, spune Bruenig Mega Safe AG, firma care construieşte seifurile.

Compania intenţionează să utilizeze un spaţiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. Seifurile în munte au dimensiuni care variază de la 100 de metri cubi până la de 20.000 de metri cubi şi o înălţime de până la 12 metri. Ele asigură o umiditate constantă de 40% şi o temperatură de 12 grade Celsius. Preţurile încep de la 500.000 de dolari.

Pe lângă stocarea de obiecte de valoare precum opere de artă, aur, acţiuni sau automobile clasice, seifurile sunt şi „o locaţie ideală pentru activităţi care necesită cele mai înalte standarde de securitate”, susţine firma elveţiană.

Related posts

Proiectul MOLDOVA CENTER a fost premiat cu „Best Office Architecture/5 ***** Project” la EUROPEAN PROPERTY AWARDS

Adina Meyers

BikeFest 2013, doua zile de evenimente dedicate biciclistilor!

Adina Meyers

MD Architecture & Design aduce un colt din Provence in vitrina MADISON absolute beauty

Adina Meyers