LifeStyle

Noutatile designerilor romani de produs la Expo Casa Mea 16-19 mai, Romaero Bucuresti

In perioada 16-19 mai, vizitatorii Expo Casa Mea vor putea viziona o zona dedicata designului autohton de produs, in cadrul standului BUCHAREST DESIGN CENTER. Cei peste 15 designeri participanti propun in cadrul targului de constructii si decoratiuni o categorie speciala de produse, realizate in unic exemplar sau in serie limitata, pentru decoratiuni interioare sofisticate si care poarta semnatura de personalitate a designerului creator.

De ce sa vizitati standul designerilor de produs romani la Expo Casa Mea 2013?

„Fiecare produs realizat de un designer poarta amprenta de personalitate a creatorului sau, pe care o transfera in acest fel si spatiului – destinatie. Am realizat o selectie de produse foarte variate si care se completeaza intre ele, care pot amenaja atat un spatiu de birou cat si o locuinta particulara. Vizitatorii Expo Casa Mea vor putea sa aprecieze singuri calitatea si prospetimea obiectelor realizate de designerii romani in raport cu tendintele internationale in design din acest moment” – Simona Buta, membru fondator BUCHAREST DESIGN CENTER.

Despre BUCHAREST DESIGN CENTER

BUCHAREST DESIGN CENTER este platforma de promovare a designerilor romani de produs, in relatie cu publicul intern si cu pietele externe.

Web: www.bucharestdesigncenter.org | Facebook: BDC.design.center |

Simona Buta – 0728 711 820, simona@bdce.org | team@bdce.org  

Ce designeri si ce obiecte gasiti la standul BUCHAREST DESIGN CENTER – Expo Casa Mea 2013:

[11am architects]:

·         Lampa PIXELS: Lampa este creata din fasii de HIPS alb, printate, prinse prin nituire. Suportul este creat pe computer, iar apoi este decupat laser. Materiale: HIPS, plexiglas alb.

·         Lampa PUNK: Lampa este creata din fasii de HIPS alb, prinse prin nituire. Suportul este creat pe computer, iar apoi este decupat laser. Materiale: HIPS, plexiglas alb.

·         Lampa NUFAR: Lampa este creata din fasii de HIPS alb, prinse prin nituire. Suportul este creat pe computer, iar apoi este decupat laser. Materiale: HIPS, plexiglas alb.

[Alexe Popescu si Radu Manelici]:

·         Combina Grafica Coffee Table: O masa de cafea realizata dintr-o singura foaie de placaj multistratificat, taiata la router. Niciun element de imbinare vizibil, de unde o forma aparent “turnata” in lemn. Folosirea in cant a placajului ofera un desen unic al suprafetelor pentru fiecare masa executata. Material: Placaj multistratificat de mesteacan baituit, tije metalice.

·         Combina Grafica Chair: Un scaun care foloseste o singura foaie de placaj multistratificat. Niciun element de imbinare vizibil, de unde o forma aparent “turnata” in lemn. Fanta prezenta pe spatele spatarului permite mutarea scaunului cu o singura mana. Folosirea in cant a placajului ofera un desen unic al suprafetelor pentru fiecare scaun executat. Material: Placaj multistratificat de mesteacan, tije metalice.

[Anca Trestian si Alina Turdean]:

·         Leaf: Masa de cafea, ce se doreste a fi un obiect sculptural si care se remarca prin forma sa organica de inspiratie naturala. Forma de inspiratie pentru acest obiect este frunza. Geometria sa complexa este stilizata, cautand o forma functionala si stabila, pretabila obiectului realizat.  Material: tabla otel OL37, vopsita in camp electrostatic.

[ArhiDOT Design]:

·         Comoda Wood Skin: Pornind de la ideea pacifista de-a micsora pe cat posibil sacrificarea de animale, conceptul seriei Wood Skin propune o translatare intre regnuri: am urmarit sa reinterpretam cu materiale vegetale, un pattern specific regnului animal. Prin aplicarea acestui desen cu o vopsea alba, lemnul pare sa prinda viata. Materiale: Lemn de stejar ceruit, cu zone vopsite in alb.

·         Masa Wood Skin: Pornind de la ideea pacifista de-a micsora pe cat posibil sacrificarea de animale, conceptul seriei Wood Skin propune o tranzlatare intre regnuri: am urmarit sa reinterpretam cu materiale vegetale, un pattern specific regnului animal. Prin aplicarea acestui desen cu o vopsea alba, lemnul pare sa prinda viata. Materiale: Lemn de stejar ceruit, cu zone vopsite in alb.

 [Cristina Curelea]:

·         Vino sub aripa mea: Canapeaua este o incercare de glamour seat si se vrea aristocratica si feminina. Este un alter ego al doamnei de Recamier.Canapea organic-vintage unicat. Materiale: lemn stejar, iuta-fibra naturala, pene de prepelita.

[Dragos Dogaru]:

·         Cuplo 360: Sistemul de corpuri de iluminat Cuplo 360 este implementat in lampi de podea si sisteme de iluminat pe tije suspendate, fiind menit sa puna in valoare un spatiu rezidential sau expozitional, insa fara a-l incarca, avand o structura ajustabila, usoara si modulara. Elementele de design sunt discrete si tin mai mult de detaliu, finisari si formele geometrice alese. Comanda corpurilor de iluminat este realizata cu sisteme telecomandate, pentru un plus de ergonomie in utilizare. Materiale: Structura sustinere Ø 8 mm otel inox austenitic, cablu electric, manta PVC negru, componente imbinari si sustinere din ABS si POM-C, cu elemente din otel si aluminiu.

[Irina Alexandru si Tatiana Carp – AIRA design studio]:

·         L’ithos este o colectie limitata de suporturi universale realizate manual din piatra naturala. Gandite in primul rand pentru telefoane, tablete sau e-book readere, suporturile sunt extrem de versatile si pot avea o gama larga de intrebuintari.  L’ithos este eco si biodegradabil, avand un impact minim asupra mediului. Designul minimalist ascunde un complex proces de prelucrare manuala, care il transforma dintr-un material decorativ intr-un obiect functional, de design.

[Constantin Alupoaei – Izzi Design]:

·         Autopuf: husa PNA de inalta rezistenta (8 culori oferite), interior sac – umplutura cu polistiren expandat liber, in amestec cu polistiren tocat, sasiu interior dotat cu arcuri, realizat din lemn si ramforsat cu placa OSB, roti decorative din plastic prevazute cu anvelopa de cauciuc, catadioptri fata spate de culori diferite.

·         Bull light: Bull Light a venit natural, din forma circulara a neonului. Am mers pe imaginea puternica a taurului, imblanzit printr-un inel de lumina. Capul taurului este realizat dintr-o coala de tabla care se pliaza, astfel ca e usor de transportat. Material: tabla de otel de 0,8 mm si tub circular de neon.

·         Visul Romanesc: Eu vreau casa, tu vrei casa, el vrea casa, noi vrem casa… Visul romanesc este un obiect decorativ, care poate fi cadoul ideal pentru prietenul care isi doreste mai presus de orice o casa, dar nu are resursele pentru a-si realiza visul. Asa ca, pana in acel punct, poate avea in fiecare zi motivatia, sub forma acestor casute decorative, pe birou. Material: Lemn de brad.

[Irina Neacsu – THEcraft Lab]

·         Scaunul Rio: structura lemn de fag si tapiterie textila cu design realizat manual, obiect unicat.

·         Scaunul Broken Flowers: structura lemn de fag si tapiterie textila cu design realizat manual, obiect unicat.

·         Perne decorative: Pasarile din colectia Fly Colors, design textil realizat manual, o fata este perna si o fata este jucarie.

[POINT4, Radu Enescu si Justin Baroncea]

·         Masa F_4: Mobilierul pe care il montezi singur acasa vine de obicei impreuna cu o schema complicata de montaj si cu lista de scule de care ai nevoie. Proiectul “F4” propune o masa pe care o poti monta cu mainile goale. Picioarele mesei sunt realizate din prese de tamplarie cu inaltimea de 50 cm, pe care se fixeaza roti de carut de transport marfa. Ansamblul presa+roata se livreaza premontat. Blatul poate fi din orice material, iar dimesiunile preselor si ale rotilor pot varia in functie de necesitatile utilizatorului.

·         SKI: Continuam seria obiectelor deschisa cu SKT si SNW. Inlocuim spatarul din placa de snowboard cu o pereche de schiuri taiate la 1/3 din inaltime. Le montam o pereche de roti reciclate de la un skateboard. Ergonomia este asigurata de elasticitatea lemnului lamelar din care sunt confectionate schiurile. Rezultatul: un scaun din materiale reciclate cu aspect ironic-zoomorf.

[Silva Artis]

·         3xfagacea: Masa si taburet din stejar masiv tratat cu ulei pentru lemn. Pastreaza continuitatea desenului lemnului, dar si muchia vie, intr-o linie moderna, in care se  regasesc si imbinari traditionale. Fetele plane exterioare sunt completate la interior de suprafata neregulata a copacului, tratata uniform cu bait negru. Material: stejar, tratat cu ulei de lemn si bait negru.

·         1+4 fagacea: Antagonismul este cuvantul care caracterizeaza cel mai bine aceasta piesa de mobilier. Geometria riguroasa a formei contrasteaza cu caracterul natural al lemnului. Elementele industriale se integreaza perfect in designul acestui taburet. Material: stejar, tratat cu ulei de lemn.

·         12xfagus: Formele clare, puriste definesc seria masiv, trunchiul de fag sectionat dominand ca prezenta piesele. Potrivite intr-un context mai sobru, obiectele din seria masiv dau clasa unui spatiu, aducand pretiozitatea lemnului. Material: fag. Finisaj: lac poliuretanic satinat.

[YaU Concept]:

·         HAOS 2: Chiar tu poti fi artistul care modeleaza bratele lampii! O perna din beton drept baza si doua cabluri colorate pentru o lampa de birou cu personalitate.

·         Robinet: O lampa de birou cu robinet. Butonul ON/OFF este inlocuit de robinet. Este o lampa de ambianta cu haz si personalitate. Are o inaltime de 20 cm.

·         Jar 1 Big: Un gram de imaginatie/ 2 linguri de pulbere de stele/ Un strop de voie buna/ Indemanare dupa gust si preferinte/ Nota: reteta este recomandata tuturor celor care au un program de lucru prelungit si putine ore de socializare cu prietenii.

·         Saxofon: Un saxofon vechi transformat in lampa de pardoseala.

[mOyO si NomadStudio]:

·         Diagonal MINI/MAXI: Design rasucit intr-o serie limitata, transformat din cupru brut in geometrie pura.  Materiale: cupru, lemn frasin.

[mOyO]:

·    Diagonal coffee table: Cadru de cupru si o tablie prinsa cu legaturi din piele. Geometrie, volumetrie, wireframe, suspensie; tot ce mai poate fi adaugat e espresso-ul de dimineata. Dublu. Materiale: cadru de cupru, tablie din MDF, curele piele, cafea la alegere.

[Mihnea Ghildus]

·         Lampa eliptica din segmente (2007): Lampa cu picior, inalta de 1,8 m, realizata din segmente de placaj. Lampa are rol decorativ prin prezenta fizica in spatiu si utilitar prin lumina emanata din cele 2 ovale. Poate avea un paravan ce obtureaza lumina directa, proiectand-o doar in partea din spate. Unicat realizat din placaj de fag, acril, picior de aluminiu, talpa de beton.

 

 

 

 

Related posts

KUMA: Cum sa alegi corect blatul de bucatarie

Adina Meyers

HOROSCOP 20 decembrie. Săgetătorii pun la cale ultimele detalii care le vor aduce mai mulți bani anul viitor

Adina Meyers

IKEA și IKEA Foundation invită lumea întreagă să se joace mai mult pentru o viață de zi cu zi mai bună

Adina Meyers