LifeStyle

Cum sa economisim bani pentru casa noastra

Cu totii ne dorim o casa frumoasa si moderna. Dar investitiile in locuinta necesita cel mai adesea mobilizarea unor sume importante de bani. Daca sunt planificate din timp, costurile pentru renovarea sau modernizarea locuintei se reduc semnificativ.

Astfel, produsele de economisire-creditare te pot ajuta sa finantezi imbunatatirea conditiilor de locuit cu cele mai mici costuri.

Aceste produse sunt potrivite pentru cei care se decid din timp ce vor sa schimbe in casa si economisesc pe termen mediu sau lung, cinci ani sau chiar mai mult.

Pentru economiile tale vei beneficia si de o subventie din partea statului, denumita prima de stat, in valoare de 25% din depunerile tale anuale, subventie ce nu depaseste echivalentul in lei a 250 de euro pe an.

Pentru ca anul acesta Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) implineste 10 ani de activitate, in aceasta perioada se deruleaza campania “Sarbatorim cu premii”.

Pana pe 19 decembrie 2014, daca semnezi un contract de economisire-creditare intri automat in tragerea la sorti a campaniei "Sarbatorim cu premii", avand posibilitatea de a castiga unul din cele 100 de premii a cate 1.000 de lei sau marele premiu de 10.000 de lei la tombola finala. Mai mult, toti cei care deschid un cont de economisire-creditare cu RBL in perioada campaniei beneficiaza automat de 25% discount.

Pana acum, castigatorii premiilor saptamanale sunt din toate regiunile tarii:

Saptamana1: Nehoiu, Gherla, Jibou, Bucuresti, Campulung Muscel, Satu Mare, Bucuresti, Lipova, Deva si Mioveni.

Saptamana 2: Murgeni, Covasna, Onesti, Cluj-Napoca, Oradea, Resita, Agnita, Targu Neamt si Craiova.

Saptamana 3: Baia Mare, Braila, Bucuresti, Floresti, Iasi, Mogosoaia, Onesti, Resita si Zagon.

Saptamana 4: Valul lui Traian, Bucuresti, Ciulnita, Sotanga, Sarmasag, Gheorgheni, Ghindaresti, Sfantu Gheorghe si Bilca.

Saptamana 5: Campina, Gherla, Oltenita, Petrosani, Piatra-Neamt, Ploiesti, Targu-Jiu, Tifesti, Rasinari, Zagon

Saptamana 6: Cluj-Napoca, Bagaciu, Jaristea, Zabala, Fitionesti, Curtea de Arges, Slatioara, Bucuresti, Macea, Iasi

Ce trebuie sa faci?

Este foarte simplu:

Pasul 1. Incheie un contract de economisire-creditare cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL).

Pasul 2. Economiseste aproximativ 3-5 ani chiar si mai mult, iar pentru economiile tale primesti o dobanda fixa de 1,5% pe an.

Pasul 3. In plus, statul acorda o prima care in prezent este de 25% din economiile tale anuale, prima ce nu poate depasi echivalentul in lei a 250 euro anual.

Pasul 4. La finalul perioadei de economisire, poti lua un credit in lei cu o dobanda fixa de 4,5%, pentru construirea unei case, renovarea sau cumpararea unei locuinte etc. Creditul este in lei, dobanda este fixa pe toata perioada creditului, avand astfel, rate lunare de creditare fixe si egale.

Cel mai eficient mod de a face rost de banii pentru renovarea locuintei

De exemplu, daca vrei sa-ti modernizezi apartamentul si ai nevoie de aprox. 50.000 lei, pasii sunt urmatorii:

Dupa ce semnezi un contract de economisire-creditare cu RBL, economisesti lunar 350 lei si dupa aprox. 5 ani vei avea in cont peste 26.500 lei (economiile tale, prima de la stat si dobanda bancii).

Primesti restul banilor de aprox. 23.500 lei printr-un credit in lei cu dobanda fixa de doar 4,5% ; rata lunara a creditului este tot 350 lei pe luna, timp de aprox. 7 ani.

In concluzie, este simplu, sigur si eficient sa-ti modernizezi apartamentul folosind un contract de economisire-creditare de la RBL.

Familia ta poate economisi mai mult? Atunci poti incheia contracte de economisire-creditare pentru fiecare membru al familiei si fiecare contract beneficiaza de aceleasi conditii.

Contractele de economisire-creditare pot fi incheiate chiar si pentru copii, care pot primi la randul lor, prime de stat pentru economiile depuse de parinti in contul lor.

 

 

 

 

Related posts

inSIGN by Noblesse Group International a primit premiul pentru excelență în inovație în design interior

Adina Meyers

Abuzul influențează dezvoltarea individului în dimensiunile sale esențiale

Adina Meyers

STIHL Romania investeste impreuna cu dealerii in consolidarea retelei

Adina Meyers