Atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei sunt atat de multe lucruri de care trebuie sa tinem cont incat tindem sa ne simtim coplesiti si chiar sa abandonam proiectul. Insa daca ne facem chiar de la inceput un plan bine pus la punct, de care sa ne tinem, atunci cu siguranta vom reusi sa il ducem pana la capat, iar rezultatele obtinute sa fie unele mai mult decat satisfacatoare.

Nu vom vorbi astazi despre cum sa realizezi un astfel de plan al proiectului, ci ne vom indrepta atentia catre necesitatea de a mentine un echilibru intre confort si stil. Da, este necesar ca locuinta noastra sa fie amenajata cu stil si sa ofere senzatia de multumire, respectiv sa ii impresioneze pe cei care ne trec pragul. Insa la fel de important, daca nu chiar mai important, este sa ne bucuram de confort.

Din fericire, in ziua de azi a devenit foarte usoara mentinerea acestui echilibru intre confort si stil, noi avand la dispozitie un numar foarte mare de produse care au stil si sunt si confortabile in acelasi timp (aici includem canapele, saltele, fotolii, scaune, covoare, obiecte de mobilier si asa mai departe – paleta este una destul de larga).

O recomandare a noastra este ca, atunci cand amenajam locuinta, sa luam in considerare obtinerea unu stil tranzitional. Adica sa obtinem un decor care sa se afle la granita dintre modern si traditional. In acest fel vom obtine cu siguranta acel echilibru atat de dorit intre confort si stil. Ai observat cu siguranta ca exista stiluri moderne care incorporeaza si cateva elemente moderne, sau invers. Ei bine… in cazul stilului tranzitional vorbim de o impartire egala intre cele doua elemente.

Este bine sa ne concentram atentia asupra liniilor drepte si curate, precum si sa folosim tonuri calde si neutre. De asemenea, legat de materialele care sa predomine, lemnul poate reprezenta o alegere mai mult decat inspirata Asadar nu ar trebui sa lipseasca din planurile tale.

Daca am trai intr-o lume ideala atunci nu am mai fi nevoiti sa alegem intre confort si stil. Nu este insa cazul, iar desi in ultima perioada  se gasesc tot mai multe produse carte imbina cele doua elemente, un mic compromis tot mai trebuie facut. Noi iti recomandam, ca acolo unde intr-adevar conteaza, sa alegi confortul in detrimentul stilului (desigur, vom pastra continuitatea design-ului).

Bugetul este important pentru fiecare dintre noi, insa atunci cand vrem sa pastram echilibrul intre stil si confort recomandarea noastra este sa plusam putin la suma totala pe care suntem dispusi sa o cheltuim. Pe termen lung acest lucru inseamna economie, deoarece nu vom fi nevoiti sa schimbam lucrurile pentru mult timp de acum incolo.

Fundatia oricarei amenajari trebuie sa fie reprezentata de confort. Dupa ce ai terminat cu asta, iti poti indrepta atentia si catre stil, pe care il poti obtine prin intermediul elementelor vizuale alese cu grija. In aceasta categorie putem include paleta de culori care predomina, tablourile alese, folosirea unor perne colorate ca elemente de decor, covoare si asa mai departe.

 

Related posts

Trucuri pentru amenajarea unei bucatarii

Adina Meyers

Cateva lucruri pe care e bine sa le stii inainte de a cumpara un congelator

Adina Meyers

Vopsele speciale pentru mobilierul din Pal melaminat

Adina Meyers