Amenajari Interioare

Cateva lucruri pe care e bine sa le stii inainte de a cumpara un congelator

Majoritatea dintre noi, atunci cand vine vorba de cumpararea unui aparat frigorific, aleg sa isi indrepte atentia catre combina frigorifica. Motivul este unul destul de clar: aceasta ofera suficient spatiu in frigider pentru toate alimentele noastre, venind de asemenea si cu un congelator destul de spatios pentru nevoile obisnuite. Sunt insa cazuri cand cumpararea unui congelator separat este absolut necesara.

Atunci cand avem o familie numeroasa sau pur si simplu ne place sa facem provizii este nevoie de un congelator, mai ales pe perioada verii. Acesta ne permite sa depozitam pe perioade mai lungi de timp alimentele care necesita congelare, fara a fi limitati de spatiul mic pus la dispozitie de combinele frigorifice.

Am observat ca multi nu stiu insa cum sa aleaga congelatorul, iar drept urmare ajung sa cumpere modele fie prea scumpe pentru nevoile pe care le au, fie cu un raport calitate – pret foarte prost, precum si putin fiabile. Vom incerca deci in articolul de azi sa oferim cateva sfaturi de care e bine sa se tina cont inainte de a scoate banii din buzunar pentru un anumit tip de congelator.

Incepem prin a-ti spune ca aceasta categorie de aparate frigorifice se impart in doua mari categorii: congelatoare verticale si congelatoare orizontale (acestea din urma fiind cunoscute si chiar comercializate sub denumirea de lazi frigorifice).

Modelul vertical este cel care se potriveste cel mai bine unei familii care nu are foarte mult spatiu la dispozitie, asadar trebuie sa profite la maxim de fiecare centimetru patrat. Acesta ofera de asemenea mult mai multe posibilitati atunci cand vine vorba de aranjarea alimentelor. De cealalata parte modelele orizontale sunt cele mai potrivite atunci cand avem de depozitat alimente voluminoase. Lipsa sertarelor si a unor spatii delimitate face mai dificila aranjarea alimentelor, insa nu este deloc imposibila daca suntem niste persoane organizate. Acestea mai au ca avantaj consumul mai redus de energie electrica.

Dupa ce ne-am oprit asupra unei anumite categorii urmatorul pas este sa ne uitam la capacitatea de stocare pe care o ofera diferitele modele de congelatoare din oferta magazinelor din Romania. Aceasta poate varia destul de mult de la un model la altul, iar noi vom alege in functie de care sunt nevoile noastre cand vine vorba de depozitare, precum si tinand cont de spatiul pe care il avem la dispozitie. Trebuie spus ca cele tip lada ofera cel mai bun raport intre pret si capacitate, iar, contrar a ceea ce cred multi, avem parte de cel mai mic consum de energie atunci cand acestea sunt pline (nefiind spatii libere nu se va consuma inutil curent electric pentru racirea lor).

Un alt sfat pe care ti-l dam este sa optezi pentru congelatoarele care fac parte dintr-o clasa climatica superioara, precum si care sa ofere o eficienta energetica foarte buna (recomandarea noastra este sa optezi pentru cele care fac parte din clasa A de eficienta energetica).

Capacitatea de congelare trebuie avuta si ea in vedere. Aici multi fac o confunzie intre aceasta si capacitatea de stocare. Cea din urma ne spune cantitatea totala a alimentelor pe care le putem depozita in congelator, in timp ce prima ne indica ce cantitate de alimente poate fi congelata in decurs de 24 de ore.

Un ultim sfat pe care noi ti-l dam este sa te asiguri ca printre functiile care iti sunt puse la dispozitie de congelator se numara si cea de decongelare automata ori ca vorbim de un congelator cu tehnologia no frost (care nu necesita decongelari periodice).

Related posts

Decoratiuni noi de Craciun

Adina Meyers

Transformarea unei case de la mijlocul secolului trecut

Adina Meyers

Farmecul autohton al Brașovului reflectat într-o casă de familie

Adina Meyers