Atunci cand auzim cuvantul “renovare” inevitabil gandul nostru zboara spre camere pline de praf si dezordonate, batai de cap si cheltuieli peste buget. Lucrurile nu trebuie sa fie neaparat asa, cel putin nu intr-un mod exagerat de negativ. Desigur, asta presupune o minima planificare dinainte, precum si sa tinem cont de anumite aspecte pe care le vom discuta in continuarea acestui articol.

Da, dezordinea si praful vin la pachet cu renovarea locuintei tale, insa nu trebuie sa privim asta ca pe ceva negativ, ca pe o sperietoare de ciori, ci ca pe un nou inceput. Dezordinea te va ajuta ulterior sa aranjezi mult mai bine ca inainte lucrurile prin casa, din moment ce deja stii exact ce mai iti trebuie si ce nu. Curatenia generala oricum este inevitabila, insa de ea nu te ocupi in fiecare zi, asadar e benefica pentru sanatatea noastra din moment ce vom elimina o mare parte din alergeni si microbii care pot sa isi faca veacul in cele mai intunecate colturi ale locuintei noastre.

Da, renovarile produc stres, uneori chiar la un nivel atat de ridicat incat tindem sa ne simtim coplesiti. Insa acest lucru nu il putem evita, mai ales atunci cand lucrurile nu merg intocmai conform planului. Trebuie sa recunoastem insa, cand merg toate ceas?

Inainte de a trece la treaba primul lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa te gandesti foarte bine de ce vrei sa renovezi. Gandeste-te foarte bine la proiectul pe care il ai in minte si incearca sa treci totul pe hartie. Faptul ca vei avea o privire de ansamblu asupra intregului proces te va ajuta foarte mult. Pe langa plan, este bine sa te mai gandesti la ceva, si anume la profit in cazul in care ai in planuri ca pe viitor sa iti vinzi locuinta. Modificarile pe care i le vei aduce ii vor creste pretul vanzarii? Daca da, atunci cu siguranta renovarea este necesara, daca nu… ei bine, alegerea iti apartine.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa il faci este sa stabilesti un buget si sa incerci pe cat posibil sa te incadrezi in el. Putem spune ca este unul dintre cele mai dificile etape, deoarece niciodata nu o sa stii exact la cat se vor ridica cheltuielile totale. O estimare si o incercare de a nu il depasi te va ajuta insa foarte mult sa nu arunci cu bani in stanga si in dreapta, ceea ce este foarte important mai ales atunci cand nu dispui de sume mari de bani la dispozitie.

Evita sa lucrezi cu incepatori. Renovarea nu o faci in fiecare zi, asadar este recomandat ca totul sa fie perfect, sa nu mai fii nevoit sa apelezi la alte aranjari pentru foarte mult timp de acum incolo. Profesionistii presupun o cheltuiala mai mare, insa, cu siguranta, la final nu o sa regreti alegerea facuta.

Un ultim sfat pe care ti-l dam este legat de stilul in care reamenajezi. Acesta trebuie sa fie acelasi pentru intreaga locuinta, pentru a exista continuitate.

 

Related posts

Amenajarea balconului intr-o zona de relaxare

Adina Meyers

Regăsește-ți echilibrul în redefinirea vieții de acasă

Adina Meyers

Accente shabby chic

Adina Meyers