Fara sa facem vreo exagerare anume, bucataria este una dintre incaperile in care noi ne petrecem o mare parte din timp. Fie ca ne place sa gatim sau sa ne bem cafeaua dimineata in timp ce citim sau ne uitam la stiri, e bine sa amenajam bucataria astfel incat aceasta sa ne satisfaca un numar cat mai mare de cerinte.

Sunt mai multi pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a ajunge sa ai bucataria la care ai visat mereu, iar despre acesti pasi vom vorbi mai multe in randurile urmatoare. Dupa cum vei putea vedea foarte clar, nu iti va fi foarte greu sa tii cont de aceste sfaturi, iar multe dintre ele, pentru a fi puse in aplicare, nu e nevoie de un buget foarte mare la dispozitie.

Primul lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa te hotarasti asupra bugetului pe care il ai la dispozitie. Incearca sa iti dai seama care este suma pe care vrei sa o cheltuiesti, precum si care este suma maxima pe care esti dispus sa o scoti din buzunar astfel incat sa ajungi la rezultatul dorit. De ce acesta trebuie sa fie primul pas? Pentru ca in functie de buget o sa stii exact spre ce stiluri de amenajare sa iti indrepti atentia, precum si care vor fi electrocasnicele care vor fi prezente aici.

Dupa aceea va trebui sa te gandesti la modul in care vrei sa folosesti spatiul pe care il ai la dispozitie. Acest pas este si mai important in momentul in care vorbim de o bucatarie mica, deoarece va trebui sa avem in vedere nu doar aspectul pe care il va avea ea, ci si functionalitatea. Pana la urma, in cazul unei bucatarii accentul ar trebui pus pe functionalitate.

Pentru a iti fi mai usor in amenajarea bucatariei incearca sa iti dai seama care stil i se potriveste cel mai bine. Acesta e recomandat sa fie in ton cu restul locuintei, dar si cu preferintele tale. Sunt mai multe stiluri de decor spre care iti poti indrepta atentia: stilul minimalist, modern, rustic, vintage si asa mai departe.

Mobilierul joaca un rol foarte important intr-o bucatarie, iar asta pentru ca el este cel care ne pune la dispozitie spatiile de depozitare. In ceea ce priveste culoarea acestuia, noi iti recomandam sa optezi pentru nuantele calde, dar daca bucataria este una mica atunci cea mai buna alegere pentru tine sunt culorile deschise, deoarece vor amplifica senzatia de spatiu, facand incaperea sa apara mult mai mare decat este in realitate.

Nu evita sa te folosesti din plin si de spatiul pe care il ai la dispozitie pe verticala. Fie ca vorbim de niste rafturi sau chiar corpuri de mobilier suspendate, prezenta acestora este obligatorie, deoarece ne ofera cateva spatii de depozitare in plus care cu siguranta nu vor incurca cu nimic. Desi nu exista o regula anume aici, noi suntem de parere ca aceste corpuri trebuie sa fie asezate la o distanta de aproximativ 50-60 de centimetri fata de blat.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Casă în nordul Bucureştiului dezvoltată pe verticală

Adina Meyers

Cum mărești vizual o încăpere mică: 3 ponturi simple

Adina Meyers

Amenajarea balconului intr-o zona de relaxare

Adina Meyers