„Un principiu de baza al companiei VEKA este responsabilitatea fata de protectia mediului. Acest principiu este sustinut, atat de alegerea materiei prime, cat si de reciclarea si revalorificarea vechilor sisteme de ferestre si usi, activitati pe care compania le sustine si promoveaza la nivel mondial de aproape 20 de ani,” a declarat Alexandru Oancea, Marketing Manager VEKA Romania.

Ferestrele cu profile din PVC pot fi procesate in cele trei unitati ultra-moderne de reciclare ale VEKA, localizate in Germania, Franta si Marea Britanie, grupul german fiind pionier in acest domeniu. In 1993, VEKA a deschis cel mai modern institut de reciclare a tamplariei vechi din PVC din Europa, precum si a resturilor din productie, avand, in prezent, o capacitate de procesare de aproximativ 50.000 de tone de material pe an.

In cadrul retelei VEKA pot fi reciclate cele mai variate elemente de tamplarie veche din PVC: ferestre, usi, rulouri, obloane, precum si resturile de material din productia de tamplarie. Divizia de reciclare a grupului VEKA garanteaza procesarea produselor la cel mai inalt standard, asigurand un ciclu inchis al materialelor componente. Materialul reciclat este apoi reintrodus in circuitul de productie, fara a se face rabat la calitate.

Mai mult, VEKA este membru voluntar in cadrul programelor Vinyl 2010 si VinylPlus, acesta din urma avand obiectivul de depasi, la nivel european, pana in anul 2020, limita de 800.000 de tone pe an de material PVC reciclat.

Sistemele de profile VEKA contribuie, in mod direct si eficient, la prezervarea resurselor naturale, atat prin izolarea termica eficienta a cladirilor – diminuand, astfel, consumul de resurse pentru incalzirea sau racirea incaperilor, cat si prin folosirea celor mai moderne solutii de reciclare, existente in Europa. 

Related posts

GEZE lansează noile sisteme de uși glisante automate, separate termic

Adina Meyers

Recomandări pentru întreținerea pavajului

Adina Meyers

Tipuri de cofraj

Adina Meyers