Lucarnele pot fi incantatoare, mai ales daca le privim din afara. Din interior insa, o incapere cu lucarna deseori sufera din cauza lipsei luminii naturale. Unghiurile lucarnei pur si simplu limiteaza cantitatea de lumina care intra in interior si implicit, limiteaza privelistea.

Daca inlocuiesti lucarna cu o fereastra de mansarda VELUX, camera ta preferata va prinde viata. Amplasarea ferestrelor la nivelul acoperişului ofera avantaje mult superioare lucarnelor, din punctul de vedere al iluminari, ventilatiei naturale, esteticii acoperisului, instalarii şi costurilor. Privelistea este remarcabila iar incaperea se transforma complet. Dar, sa luam pe rand argumentele in favoarea ferestrelor de mansarda.

De doua ori mai multa lumina naturala  

In condiţii similare, ferestrele de mansarda VELUX ofera cu 100% mai multa lumina decat ferestrele verticale de dimensiuni similare şi cu 200% mai multa lumina decat lucarnele de dimensiuni similare.

Ventilatie naturala

Ferestrele de mansarda au integrata o clapeta de ventilare in cercevea. Aceasta poate ramane deschisa in timp ce fereastra este inchisa ceea ce implica ventilarea permanenta a incaperilor, indiferent de condiţiile vremii. Vei beneficia astfel de confort si de un climat interior optim in fiecare anotimp.

Instalare etansa versus constructie

Invelitoare, carton asfaltat, vata minerala, astereala geluita, pervaz, tamplarie cu geam termopan, lambriu exterior, tavan scandura, ulei de in, lac, soluţie ignifuga – reprezinta cele mai importante materiale care trebuie achizitionate pentru constructia unei lucarne. Timpul de executie al unei lucarne de marime medie poate dura aproximativ 15 ore pentru o structura din lemn, pentru o fereastra verticala cu dimensiunile de 80/125 cm. Daca totusi optati pentru o astfel de solutie, trebuie sa aveti in vedere si calitatea executarii lucrarii, astfel incand sa beneficiati de o garantie cat mai indelungata.

Ferestrele de mansarda se pot monta pe toate tipurile de acoperiş cu panta cuprinsa intre 15- 90 grade şi pe orice tip de invelitoare (plata sau profilata) cu ajutorul unei ramei de etansare cu rolul de a conduce apa pe canale de scurgere laterale, facand infiltraţiile imposibile. In plus, prin folosirea la montaj a produselor de izolare, pierderile de energie sunt reduse la minim.

Durata instalarii unei ferestre de mansarda cu dimensiunea de 78 x 118 cm este in medie de 3-4 ore şi se poate face atat in regie proprie, urmand paşii ghidului de montaj din cutia ferestrei, sau de catre instalatori recomandaţi. In plus, garantia pentru toate modele de ferestre de mansarda VELUX este de 10 ani iar durata medie de viata a acestora este de 25 ani.

Estetica

Traditionalistele lucarne afecteaza estetica acoperisului. Spre deosebire de lucarne, ferestrele de mansarda oferite de producatorul VELUX sunt produse care se potrivesc arhitecturii oricarei constructii si pot fi procurate direct de la distribuitorii de materiale de constructii. Ferestrele de mansarda VELUX sunt elemente arhitecturale elegante ale acoperisului, adaptandu-se perfect formei acestuia, fie ca sunt constructii cu o arhitectura clasica sau moderna.

Costuri

Pe langa costul materialelor de constructie, lucarnele implica cheltuieli legate de manopera, transport si timp. De exemplu, pretul pentru constructia lucarnei poate incepe de la aproximativ 250 euro si poate sa creasca in functie de calitatea materialelor folosite, la acesta adaugandu-se si pretul manoperei. Pretul unei ferestre de mansarda VELUX incepe de la 195 euro (TVA inclus).

Optaţi, asadar, pentru mai multa lumina naturala, eleganţa, calitatea, durabilitatea, oferite numai de ferestrele de mansarda VELUX.

Mai multe detalii gasiti pe www.velux.ro

 

Related posts

Cui si cum inchiriati casa

Adina Meyers

Doua case participa la un experiment ce arata beneficiile izolarii

Adina Meyers

Solutii premium TONDACH® pentru acoperisurile din tigla ceramica

Adina Meyers