In plina campanie agricola, femierii stiu foarte bine ce inseamna sa lucrezi cu utilaje performante si sa aiba grija de siguranta lor. Eficienta unui tractor sau a unei combine depinde in mare masura de tipul de cauciucuri agricole utilizate la muncile campului.

O singura zi in care unul dintre utilaje este indisponibil din cauza unei pene, asa cum ar fi cea la anvelope, ii poate cauza agricultorului pierderi foarte mari. De aceea, e bine ca anvelopele agricole sa fie alese cu mare atentie.

Exista cateva criterii, cateva puncte esentiale de care trebuie tinut cont in alegerea unui set de anvelope tractor:

Alege cu rabdare

Alegerea anvelopelor pentru utilajele agricole trebuie facuta cu mare atentie, cu rabdare,  fara graba. Si asta intrucat cauciucurile sunt aproape la fel de importante ca si utilajul in sine. Marimea si modelul potrivit sunt cele care cresc substantial performanta unui tractor, spre exemplu.

Specialistii Nexxon recomanda ca atunci cand decizi sa cumperi cauciucuri tractor trebuie sa verifici cu atentie dimensiunile: ce recomanda producatorul de utilaj in cartea vehiculului, dar si dimensiunile anvelopelor montate deja pe utilaj. Cauciucurile nepotrivite pot provoca defectiuni mecanice.

Tine cont de greutate

Gabaritul utilajelor agricole difera de la unul la altul, de aceea e important sa calculezi greutatea pe care va trebui sa o suporte. Verifica in cartea tehnica ce greutate va trebui sa suporte anvelopa. Cand e vorba despre o remorca, trebuie sa tii cont si de greutatea maxima pe care o va suporta. Alege anvelope care suporta greutatea necesara, altfel se vor uza mai repede si ar putea chiar exploda.

Anvelopele mai late sau de flotatie distribuie greutatea incarcaturii pe o suprafata de contact mai mare, in acest fel se reduce presiunea la sol si se minimizeaza compactarea solului.

Verifica performantele anvelopei

Atunci cand alegi anvelope pentru tractor trebuie sa fii atent la performantele acestora. E important ca acestea sa ofere siguranta, longevitate si consum redus de carburant. O anvelopa performanta are o durata mai mare de viata si consuma mai putin carburant.

Pentru ca anvelopele care ofera toate aceste performante nu sunt foarte usor de identificat daca nu lucrezi in domeniu, cel mai bine este sa ceri consultanta de specialitate. La Nexxon vei gasi intotdeauna personal disponibil sa te ajute cu sfaturi in alegerea unor cauciucuri agricole potrivite.

Defineste conditiile in care vei folosi utilajul

Unde vei folosi utilajul? Pe teren agricol? Pe asfalt? In padure? Pe teren accidentat? Daca folosesti utilajul in padure se recomanda alagerea anvelopelor cu o intarire suplimentara care face anvelopa rezistenta la intepaturi. Daca il vei folosi pe asfalt, vei avea nevoie de cauciucuri specifice pentru transport, altfel se vor uza foarte repede.

Alege si in functie de pret

Evident ca si pretul conteaza atunci cand alegi cauciucurile. Poti opta pentru cele din categoria mai ieftine, precum anvelope agricole 600-16 6PR TD-16 PETLAS TT, pe care le vei gasi pe site-ul nexxon.ro la pretul de 178,25 lei cu TVA/BUC.

Din categoria de pret mediu poti opta pentru anvelope agricole 13.6-28 (340/85R28) 8PR 324 ALLIANCE TT, care costa 895.85 Lei cu TVA/BUC.

Anvelope pentru combine 23.1 – 26 12PR BD-65 TT PETLAS vei gasi la pretul de 3.543.90 Lei cu TVA/BUC.

Related posts

Cum sa-ti reduci facturile la intretinere in sezonul rece

Adina Meyers

Acte necesare pentru obtinerea autorizatiei de construire

Adina Meyers

PROIECT: Cum poti sa forezi dupa apa eficient si ieftin?

Adina Meyers