Daca inainte mama ne facea orez cu lapte sau gris cu lapte, acum mama moderna face pentru copii ovaz cu lapte de migdale. Pe langa gustul bun, ovazut este si sanatos, asigură o digestie bună, iar laptele de migdale te scapa de problema lactozei. Daca il combini cu dulcele preferat al copilui, adica ciocolata, fructe confiate, fructe proaspete, nuci sau orice prefera, atunci succesul este garantat.
Acest preparat delicious este bio, poate fi consumat de oricine si poate tine locul uneia din mese, in timpul zilei. Cel mai recomandat este ca mic dejun.
Ingrediente pentru doua portii:
Fulgi de ovaz ……….. 100 g
Lapte de migdale ……. 300 g
Miere ………………… 15-20 g
Un praf de sare
Fructe confiate taiate cubulete
Fructe proaspete
Mod de preparare :
Se amesteca ovazul cu praful de sare si cu mierea si se lasa la inmuiat in laptele de migdale, la frigider. De preferat se prepara de sera, pentru a doua zi dimineata.
Inainte de consum, puneti topping-ul dorit, deasupra sau se poate incorpora in compozitie, dupa preferinta.
Material realizat cu ajutorul Chef Marin Cristian (Cristian Marin Facebook; cristianmarin_cuisine Instagram; www.ohvaz.ro