Home

Cum să integrezi o scară din lemn în decorul unei locuințe moderne

Clasica scară din lemn pe care o foloseau bunicii tăi încă poate fi mai utilă decât crezi, așa că nu te grăbi să o arunci. O simplă scară poate deveni parte din design-ul unei case moderne și se potrivește mai multor tipuri de decor, dar în special celui vintage.

Iată 8 idei pentru a recondiționa o scară din lemn și a o refolosi în moduri creative:

1. Suport pentru plante

Este suficient să poziționezi scara într-un colț al casei pe care soarele nu îl ocolește și să așezi pe treptele acesteia mici ghivece cu diferite soiuri de plante. Din loc în loc poţi orna cu pietricele.

2. Suport pentru prosoapele din baie

Această idee este bună mai ales pentru familiile cu copii- fiecare membru al familiei își poate alege o treaptă a scării, pe care să își așeze prosopul. De asemenea, poți profita de scară pentru a organiza diferite obiecte pe care le utilizezi frecvent în baie.

 3. Rafturi pentru cărți

Dacă spațiul locuinței nu îți permite să amenajezi o bibliotecă spațioasă, poți improviza folosind o scară din lemn pe care să îți așezi cărțile. 

 4. Suport pentru încălțăminte

Poți folosi treptele unei scări de lemn pentru a așeza încălțămintea astefl încât să nu mai fie nevoie să o reordonezi mereu în funcție de anotimp. 

 5. Obiect de decor în dormitor

De ce să fii previzibil și să decorezi camera în care dormi cu tablouri, când poți agăța o scară pe peretele pe care se sprijină patul și să o „umpli” apoi cu diferite obiecte?

 6. Birou vintage

Spațiul de lucru poate deveni un adevărat colț de relaxare dacă știi să improvizezi. Folosește o scară pe care să o poziționezi astfel încât să creezi o masă de lucru prin fixarea unei plăci din lemn pe trepte, astfel încât obiectul final să arate ca litera A. În partea superioară treptele scării vor deveni rafturi în prelungirea mesei,  pe care le poți ocupa apoi cu diverse obiecte. 

 7. Suport pentru corpuri de iluminat

Deasupra mesei din living poți poziționa o scară pe orizontală, pe care să fixezi apoi câteva corpuri de iluminat care să nu lumineze prea puternic încăperea.   

 8. Brad de Crăciun

Pentru că nu mai este mult până la sărbătorile de iarnă, îți propunem un ornament deosebit cu care să înlocuiești clasicul pom de iarnă: folosește o scară pe care să așezi o instalație de lumini, globuri și beteală, iar la baza acesteia poți așeza cadourile pentru cei dragi. 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto:

www.tidbitsandtwine.com

www.woohome.com

Related posts

Masa cu intarsii fosforescente pentru seri deosebite

Adina Meyers

Fii propriul designer de bijuterii si decoratiuni cu Moment Super Glue Ultra Gel

Adina Meyers

Cel mai poluant joc video din toate timpurile. Emisii totale de 600 de milioane kg de CO2

Adina Meyers