Amenajari Interioare

Ce se poarta in 2019 in materie de design interior

1.Materiale naturale

Anul acesta revin in atentia noastra materiale naturale precum piatra, lemnul, impletiturile si plantele de interior. Piatra naturala in nuante de gri, taupe si graphite este cea mai cautata. Se completeaza si face un contrast frumos cu lemnul si impletiturile. Acestea din urma le folosim din ce in ce mai rar dar sunt produse facute din materiale organice si de manufacturieri locali si au impact minim invaziv asupra mediului. Plantele aduc viata in interioare. Se pot utiliza plante si flori de interior pentru spatii luminoase dar si plante stabilizate precum muschii si lichenii care aduc o stare de bine si in zone intuneco

2.Covoare din tesaturi naturale

Covoarele pufoase se vor purta mereu dar sunt destul de greu de intretinut si isi pierd farmecul daca nu le acorzi atentie macar de doua ori pe an. Covoarele din impletituri si tesaturi naturale sunt din nou un trend pentru ca au printuri “tesute” inspirate din mitologie, traditie sau abstracte. Sunt sic, interesante si foarte usor de utilizat in orice camera. Pentru camera copilului sunt binevenite pentru ca sunt naturale.

Sursa: Pinterest

3.Catifea

Catifeaua a intrat incet incet din zona de fashion in zona de design interior si arhitectura. Catifeaua este un material nobil la origini, devenit din ce in ce mai popular datorita noilor tehnologii care au facut zeci de variante de materiale catifelate dar fara sa fie batoase. Acum putem opta pentru catifea mata, lucioasa, elastic, groasa sau subtire. Cele mai populare sunt obiectele tapitate cu catifea precum canapele, fotolii si paturi.

Sursa: www.arti-zone.ro

4.Culori tari

La fel ca anul trecut, ascensiunea in zona de amenajari de interior a culorilor tari continua. Culorile tari trebuie folosite cu grija si atentie pentru ca excesul dauneaza si poate crea neplaceri. Culorile tari sunt de 2 categorii- intense si prafuite. Daca alegem culori tari intense atunci trebuie sa o facem doar pentru accent pentru obiecte mici de decor sau tesaturi care se pot schimba usor. Daca alegem culori tari prafuite acestea pot fi folosite pentru fundal, pereti vopsiti sau ca piese de mobila mari cum sunt paturile su canapelele.

Sursa: www.arti-zone.ro

5. Brass

Bateriile din zona de baie si accesoriile sunt piese care trebuie sa reziste in timp, la coroziune, calcar si sa fie si functionale. Acestea sunt fabricate la scara industriala doar in nuante de crom si crom satinat. Deoarece cererea a crescut, fabricile au adaugat in colectiile noi si Brass-ul care in traducere este un Auriu Inchis. Ne place foarte mult ca accentele din bai pot fi acum interpretate ca bijuteriile la doamne. Sursa: Pinterest

6.Vintage

Piesele vintage de decor sau corpuri de iluminat si chiar mic mobilier sunt IN in materie de design interior anul acesta. Fac parte din aceeasi campanie extinsa de a Recicla. Micile ateliere de reparatii sau vechii mesteri si-au reluat ocupatiile si noi putem apela la ei ca un obiect vechi care era deterioart sa poata avea din nou aerul sic de alta data. Nu ezitati sa adaugati accente vintage intr-un spatiu contemporan. Va deveni mai sic si cu poveste.

Sursa: Pinterest

7.Tapet de piatra

Vorbesc despre tapet care are ca print piatra de onix. O placare pe perete cu Onix este destul de costisitoare si nu se poate face oriunde de aceea cei care fac cataloagele de tapet s-au gandit si la varianta de a copia cu acuratete piatra naturala. Acum poate fi folosit tapetul care imita onixul si in amenajari cu buget mic!

Sursa: www.arti-zone.ro

8.Nuante ton pe ton

Camere intregi pot fi amenajate pornind la drum doar cu o nuanta. Se poarta mult nuantele foarte fade sau pudrate de roz, somon si grej. Cu siguranta vom avea variatii de tonuri pentru ca nu exista obiecte din materiale atat de diferite care sa aiba fix acelasi pigment dar chiar asta va da personalitate interiorului camerei. Putem face peretii deschisi la culoare si mobila mai inchisa. Asternuturile intr-un dormitor pot fi deschise pentru ca asta rezoneaza cu curatenia iar accesoriile pot fi in tonuri mai inchise.

Sursa: Pinterest

Related posts

Casa mica si confortabila

Adina Meyers

Eleganţă clasică pe plaja oceanului

Adina Meyers

5 modalitati creative de folosire pentru o tabla magnetica

Adina Meyers