Amenajari Interioare

Ce perdele si draperii sa alegi pentru vara aceasta

Pedelele şi draperiile cu modele florale precum şi cele monocrome în culori fresh sau pastelate sunt recomandările specialiştilor pentru această vară.

Este bine de ştiut că aducerea în context de perdele, draperii şi materiale textile este cea mai rapidă şi eficientă variantă de a schimba designul unei încăperi şi de a imprima un aer fresh, fără ca acest lucru să implice deranj şi cheltuieli mari.

Pentru a fi de succes, alegerea perdelelor,draperiilor şi materialelor textile potrivite trebuie să ţină seamă de mai multe criterii, în primul rând de stilul amenajării dar şi personalitatea locatarilor

Perdeaua și draperia trebuie să innobileze fereastra, acest punct central al casei. Trebuie să pună în valoarea frumusețea spațiului și personalitatea membrilor familiei. La rândul său, este necesar ca perdeaua să se armonizeze cu tot: cu camera în sine, cu personalitatea proprietarului, dar și cu elementele din jur și cu lumina naturală a soarelui. Astfel, trebuie luat în calcul nu numai stilul amenajării ci şi alte elemente, ca mobilierul, tablourile şi corpurile de iluminat din preajma ferestrei, covorul, luminozitatea, poziţionarea încăperii faţă de punctele cardinal şi, nu în ultimă instanţă, sezonul în care sunt utilizate.. Așadar, alegerea perdelei este o întreagă filosofie, iar astfel puteţi face dintr-un simplu apartament un loc pe care să îl poți numi din tot sufletul “acasă”

 Recomandarea specialistului

Acum suntem în plină vară iar pentru cei care îşi amenajează sau renovează locuinţa precum şi pentru cei care doresc să aducă un aer nou în locuinţă, în concordanţă cu sezonul cald şi tendinţele actuale ne-am adresat unui specialist, cu experienţă mare în domeniu, Anamaria Ştefan-Georgescu (office@sophia-romania.ro), fondator al reţelei de magazine Sophia Home Decoration.

In fiecare an, Sophia lanseaza o linie de colectii textile pentru fiecare sezon: primavara- vara, toamna- iarna. Tesaturile made in Iasi sunt un statement artistic, fiind printre cele mai diversificate, cu jocuri de culori si materiale rafinate. Colecţiile propuse de Sophia sunt extravagante, luxoase si in editii limitate

Tips&Tricks cu Anamaria Ştefan-Georgescu

Trebuie să ştiţi că,având o perdea vaporoasă se poate obține un super efect, acestea putând fi integrate ușor în diverse modele de design interior

Recomandarea este pentru perdelele plăcute la atingere și delicate în culoarea alb unt, care dau senzaţia unei plăcute  adieri de vânt, cum este perdeaua Georgette. De altfel, colecțiile de perdele Georgette sunt la ora actuală printre cele mai îndrăgite de români. Perdelele din țesături mătăsoase sunt tipuri de materiale care se pot combina atât în decorul modern, cât și în decorul clasic  Tendinţa actuală în designul de interior nu este spre un stil anume ci pentru  realizarea de combinaţii reuşite de diverse elemente, acestea luând naştere din materiale şi texture îndrăzneţe.

Magazinul online si francizele Sophia din tara isi intampina clientii si cu o serie de accesorii pentru perdele. Astfel, fiecare familie isi poate crea designul dorit in casa, cu sistemele de prindere, canafi, magneti, sau elemente florale pentru draperii.

Perdele şi draperii cu modele florale

Simbol al delicatetii, florile multicolore se regasesc si pe draperiile ample, cu falduri lungi. Una din cele mai atragatoare tesaturi pentru draperie este linia Anna Culla. Modelul este disponibil pe dimensiunile dorite de fiecare client, la 95 lei/ metru liniar.

Jocul cromatic al florilor violet cu alb este unul plin de rafinament, numai bun de aranjat in livingurile spatioase sau in dormitoarele matrimoniale.

Iubitorii tuselor impresioniste, pot alege si o perdea vaporoasa, cu flori albe delicate. Este important ca atunci cand se foloseste un print sau o tesatura incarcata, celalat accesoriu din set, sa fie simplu. Daca alegeti o draperie florala, atunci o perdea alba simpla, cu siguranta va completa perfect acest set.

 Perdele şi draperii monocrome

Magzinul online Sophia pune la dispozitie o colectie plina de culoare, cu perdele si draperii monocrome. Fie ca iti plac nuantele calde, neutre sau cele vii, ori pastelate, aici iti vei gasi tesatura potrivita.

Vara aceasta, designerii mizeaza pe culorile fresh. Poti mixa o perdea simpla verde, cu o draperie bej si accesoriu de prindere cu flori sau canafi aurii, pentru a-i adauga un element atragator.

De asemenea, tesaturile fine, catifelate sau cele din bumbac pentru draperii vin si ele intr-o varietate de culori. Cand alegem tesaturile pentru vara, este bine sa achizitionam materiale vaporoase, in nuante deschise: bej, crem, galben, orange, bleu deschis sau alb.

Mobilierul clasic, cu piese sculptate, se potriveste cu draperiile cu patternuri baroc sau cu draperii lungi cu infuzii aurii sau argintii.

Cei care au ales in schimb o mobila mai light, minimalista, pot decora cu succes cu perdele scurte colorate, sau sisteme romane (roman shade)

Material realizat cu ajutorul Sophia Home Decoration

 www.sophia-romania.ro

Foto: Sophia

Related posts

Casa cu terasa pe acoperis

Adina Meyers

4 sfaturi pentru cumpărarea mobilei în primul tău apartament

Adina Meyers

Sfaturi practice: unde sa-ti asezi televizorul in camera

Adina Meyers