Amenajare bucatarie Practic

Cum să-ți amenajezi bucătăria? 3 sfaturi pentru a obține un spațiu practic și primitor

Bucătăria nu este doar spațiul în care prepari bunătăți pentru cei dragi, se spune că este cel mai important loc din casa ta. Îți dorești ca aceasta să fie confortabilă, funcțională, ușor de întreținut? Amenajarea bucătăriei presupune implicare, timp și dorința de a face ca totul să fie cât mai frumos, practic și primitor. O planificare în adevăratul sens al cuvântului se obține atunci când acorzi o atenție deosebită suprafeței, mobilierului ales, lumina, aerisirea, întreținerea. Toate acestea trebuie poziționate și aranjate în așa fel încât să arate bine din punct de vedere estetic și să existe un echilibru. 

Vrei să-ți amenajezi bucătăria, dar ești în pană de idei și nu știi cum se procedează? Ne-am gândit să venim în ajutorul tău cu 3 sfaturi utile și practice. 

1. Investește în spații de depozitare

Trebuie să acorzi atenție sporită spațiilor de depozitare. În bucătărie, apar multe lucruri care necesită a fi puse într-un loc potrivit. Acestea sunt: aparatele de gătit, vesela, instrumente necesare pentru prepararea mâncării. Fiecare dintre acestea, este necesar să aibă propriul loc și să fie accesibil. Dacă utilizezi destul de mult una dintre aceste instrumente, atunci este bine să alegi exact unde vor fi depozitate. Poți utiliza rafturi, sertare, dulapuri. Este foarte util dacă compartimentele sunt construite pe diferite mărimi și vei putea păstra diverse obiecte pe care le dorești. 

 

2.   Achiziționează aparate pentru bucătărie

O bucătărie completă este aceea care conține tot ce este necesar, de la veselă, până la cuptor. Însă, să nu omiți piesa de rezistență, aragazul, fără de care nu s-ar putea prepara mâncarea. Este important, așa că, achiziționează un aragaz performant   pe care îl poți utiliza fără dificultate și stres. Poate te întrebi care sunt culorile potrivite pentru bucătăria ta sau ce accesorii sunt în tendință anul acesta. Găsești toate răspunsurile chiar aici  și vei lua decizia care corespunde cerințelor tale. 

 

3. Fă loc plantelor în bucătărie

Plantele au rolul de a împrospăta aerul și de a pune o pată de culoare binevenită. Poți utiliza ghivece colorate, cu tot felul de forme care mai de care mai atractive. Însă, dacă spațiul este prea mic și nu poți aduce plante, atunci poți opta pentru vase sau boluri în care poți să pui florile. Acestea au și rol estetic, înfrumusețează locul în care sunt așezate și îți oferă o priveliște  minunată. Diversifică florile astfel încât să obții nuanțe și miresme alese. 

 

Așadar, bucătăria este esențială, iar oamenii petrec majoritatea timpului gătind și mâncând alături de cei dragi. Poate că nu ai nicio idee în legătură cu amenajarea și decorarea bucătăriei, dar mai sus am expus trei sfaturi de luat în considerare și pe care trebuie să le pui în aplicare. Alegerea accesorilor are un impact vizual foarte puternic și este foarte important cum le compui. Mai ales, culorile pe care le utilizezi, trebuie să fie cât mai vii și frumoase pentru a beneficia de un design inedit. Imaginația este de bun augur în cazuri ca acesta și îți oferă o privire de ansamblu. 

 

Related posts

Lucruri de care trebuie sa scapati: 17 articole de care nu aveti nevoie

Adina Meyers

Pardoseli recomandate pentru spatii umede

Adina Meyers

Cum să faci o grădină verticală din jgheaburi

Adina Meyers