Arhitectura nu trebuie sa fie spectaculoasa numai la exterior pentru a impresiona vizitatorii. La o casa din Baneasa am descoperit o compartimentare interioara extrem de inspirata, care exploateaza la maximum avantajele luminii naturale. Locuinta are spatii ample, cu treceri subtile, care creeaza o fluenta si o transparenta tipica arhitecturii moderne.

„Am achizitionat terenul in urma cu sase ani, dupa care am cautat un arhitect care sa transpuna pe hartie proiectul unei case moderne, asa cum ne-am dorit dintotdeauna. Am batut palma cu un specialist, dar, din pacate, in scurt timp acesta ne-a dezamagit, asa ca am apelat la matusa mea care este arhitect si care ne-a trasat liniile principale ale viitorului proiect pe care am obtinut aprobarea. Casa este construita in functie de dorintele noastre, dar si arhitectul a avut mai multe idei pe care le-am imbratisat imediat. De exemplu, specialistul a propus realizarea unor ferestre subtiri in partea superioara a livingului, care dau impresia ca acoperisul pluteste, ne-a povestit proprietarul casei.

„Ne-am dorit o casa realizata in stil minimalist si, in acelasi timp, futurist, ceea ce, in mare parte, am si reusit. Simteam nevoia de spatiu dupa ce am stat mai multi ani intr-un apartament de bloc gri si lipsit de viata. Casa a fost ridicata repede, in doar cateva luni. Singura care ne-a dat ceva batai de cap a fost panza freatica care, in zona, este foarte sus. De aceea am avut nevoie sa punem, la subsol, o substanta speciala care, in contact cu apa, expandeaza si impiedica umezeala sa afecteze fundatia si, implicit, structura de rezistenta a casei”, au mai povestit proprietarii.

O atentie deosebita a fost acordata izolatiei. Peretii realizati din caramida si fier beton au fost izolati cu polistiren de 10 centimetri la exterior si cu vata minerala la interior. Astfel, peretii casei au ajuns sa aiba o grosime de peste 80 cm. Adevaratele probleme au aparut, insa, atunci cand a venit vorba de finisaje.

Aceasta a fost etapa la care proprietarii s-au vazut nevoiti sa schimbe mai multe echipe de muncitori din cauza faptului ca nu au reusit sa execute lucrarile ca la carte. In ceea ce priveste interiorul, centrul de interes al locuintei este livingul care, pe o parte a casei, ocupa intreg spatiul pe verticala, incorporand scarile de acces in partea superioara. Tot la parter se mai afla o baie de serviciu, bucataria, diningul si spatiile de depozitare. In ceea ce priveste etajul, acolo sunt situate doua dormitoare, biroul si doua bai.

Persoana de contact: Grigore Daniel; tel.: 0722.664.579

Related posts

Ce mai e la moda în materie de mobila living?

Adina Meyers

Piesa centrală de decor în living – tabloul canvas

Adina Meyers

De ce rămâne țigla metalică o variantă modernă și durabilă pentru acoperișul tău?

Adina Meyers