Amenajari case Amenajari Exterioare

De ce rămâne țigla metalică o variantă modernă și durabilă pentru acoperișul tău?

Acoperișul este prima barieră de protecție a locuinței tale împotriva factorilor din exterior. În funcție de materia primă din care este alcătuit te apără de intemperii. Conservă căldura din interior sau rezistă multă vreme chiar și într-un climat dur.

Principalele sisteme de invelitori pentru case sunt realizate din metal sau argilă. Mai există cele asfaltice, din polimeri de plastic, beton, lemn sau ardezie. Aceasta este o rocă naturală folosită de foarte mult timp pentru protejarea arhitecturii unei construcții de elementele nocive din exterior. Deși frecvent utilizată, țigla de lut necesită în general o structură solidă și robustă. Pe care să se poată sprijini. Deoarece acest material are o greutate mare. Se dovedește o alegere foarte bună în zonele cu climat cald, aer sărat și ploi rare, dar abundente. 

Este metalul un material versatil pentru acoperișuri?

Tigla metalica este unul din cele mai populare aliaje pentru sistemele de acoperiș. Și are multiple avantaje. Modelată în diferite forme și culori se integrează perfect în orice stil de amenajare. Fie că este unul tradițional sau modern. Imită cu succes texturile naturale precum șindrila sau argila. Fiind disponibile în nuanțe ce permit o estetică unică și specială a întregii locuințe.

Instalarea țiglei metalice este un proces simplu și rapid 

Datorită greutății sale reduse este ușor de transportat și de instalat. În consecință, costurile până la destinație vor fi mai mici. Iar totul se va desfășura rapid. Acest beneficiu este esențial în păstrarea pe termen lung a structurii. Și a configurației clădirii unde va fi montată. Nu sunt necesare utilaje grele și voluminoase pentru montaj. Lucru care este de un real ajutor când vorbim de o arie mare și de existența unor spații de denivelare. 

Acoperișul metalic – o soluție pe termen lung

Durabilitatea este unul din principalele aspecte la care trebuie să te gândești. Dacă vrei să identifici materialele și texturile ideale pentru partea superioară a clădirii tale. 
În funcție de zona în care stai și resursele financiare de care dispui vei alege ce ți se potrivește cel mai bine. 


Tratamentele specifice ale metalului ce compun sistemele de protecție oferă rezistență la condiții meteorologice diverse. (ploile abundente, zăpada sau vânturile puternice).

Printre compușii importanți în fabricarea lor putem enumera: oțelul, cel mai comun aliaj, aluminiul, un produs accesibil sau cuprul ce oferă un aspect unic construcției tale.

Un acoperiș de acest gen va avea o durată mare de viață. 

Dacă îl întreții corespunzător, respecți procesul de instalare și este adecvat climatului în care locuiești. Fiind un material reflectorizant nu absoarbe căldura. Păstrează un mediu răcoros reducând costurile privind energia consumată.

Este deci foarte eficient din acest punct de vedere. Oferind în paralel o atmosferă prietenoasă și confortabilă.

Nu necesită o etanșare sau vopsire regulată. Astfel încât costurile de întreținere sunt minime. Previne cu succes mucegaiul și reprezintă o barieră eficientă împotriva dăunătorilor.

Ca termitele sau alte insecte ce reprezintă deseori un pericol pentru clădiri. Aceste tipuri de acoperișuri sunt rezistente la foc. Si nu se vor aprinde dacă izbucnește un incendiu. Impermeabilitatea este un avantaj important.

Deoarece nu se îngreunează deloc când apar precipitații abundente. Si nu afectează structura casei tale. De asemenea, conferă o siguranță sporită în cazul unui cutremur.

Față de alte materiale grele ca betonul sau teracota. Datorită greutății mai scăzute în caz de prăbușire. 

Deși costurile sunt puțin mai ridicate, un acoperiș realizat din țiglă metalică îți aduce multe beneficii pe termen lung.
Atât din prisma micșorării facturilor la energie cât și a celei legate de întreținere. Nu ezita să alegi exact ce se potrivește căminului tău. 

Ținând cont de cadrul și spațiul specific în care trăiești!

Sursa foto: https://unsplash.com/s/photos/roof-house

Related posts

Casa curbata, premiu la Brick Awards

Adina Meyers

Amenajarea unei curți moderne: 4 echipamente smart

Adina Meyers

O viaţă nouă pentru o casă construită în 1956

Adina Meyers