LifeStyle

Care sunt cele mai bune saltele de pat? Uite ce spun expertii!

O saltea de pat, care se potriveste nevoilor tale, face diferenta intre un somn odihnitor, urmat de o zi productiva, si o noapte alba, in urma careia esti lipsit de energie. Astfel, achizitionarea unei saltele de pat este o investitie destul de serioasa, daca te gandesti la beneficiile pe care aceasta le aduce sanatatii tale. E necesar sa dedici timp pentru a analiza oferta pietei si a-ti planifica un buget potrivit.

Pentru a-ti face decizia un pic mai usoara, expertii in saltele au realizat un scurt ghid de cumparare a unei saltele de pat de pe magazinele online. Sunt o multime de aspecte carora trebuie sa le acorzi atentie, inclusiv fermitatea saltelei, materialele din care este realizata salteaua de pat, garantii, politica de retur in caz de neconformitate etc. Uite care sunt sfaturile expertilor in saltele:

– Gradul de fermitate al saltelei – in functie de conditia ta de sanatate si obiceiurile de somn, fermitatea joaca un rol extrem de important. In general, persoanele care obisnuiesc sa doarma pe o parte prefera saltelele moi sau cu fermitate medie. Pe de alta parte, daca dormi pe burta sau pe spate, este probabil sa preferi saltelele mai dure. De asemenea, sportivii prefera o astfel de saltea, cu un grad mai ridicat de fermitate.  Persoanele cu probleme la nivelul coloanei vertebrale aleg de multe ori saltelele ortopedice, acestea oferind un suport mai ferm, adecvat nevoilor lor.

– Materialele din care sunt realizate saltelele contribuie la suportul pe care acestea il ofera. Cele mai populare sunt saltelele din memory foam, care ofera un suport excelent si se muleaza pe forma corpului, saltelele din latex, recunoscute pentru calitatile lor de a absorbi umiditatea si a permite circulatia aerului, cele care imbina aceste doua materiale, dar si saltelele pe arcuri. In plus, modelele care imbina materiale eco, din bumbac, bambus, nuca de cocos ori cele cu ioni de argint si aloe vera sunt la mare cautare in ultimii ani.

– Comportamentul la miscare (efectul de val) este caracteristica saltelei de a absorbi miscarile unuia din parteneri pentru a nu deranja somnul celuilalt. Acest efect se simte cu preponderenta la saltelele clasice pe plasa de miez elastic, deoarece acestea au arcurile interconectate intre ele. La saltelele realizate din materiale non-metalice sau cu arcuri incasetate separat, efectul este mult diminuat sau dispare cu desavarsire.

– Gradul punctelor de presiune se refera la modul in care este distribuita greutatea pe saltea, astfel incat sa fie asigurat confortul. Un grad ridicat al punctelor presiune asigura sustinerea corecta a coloanei vertebrale si, implicit, relaxarea totala a corpului.

– Pretul unei saltele de pat reflecta adesea si calitatea acesteia. Nu te opri la salteaua cu cel mai mic pret de pe piata/de pe site, ci incearca sa faci o alegere dupa ce ai testat cu adevarat saltelele in showroom. Cele 15 minute dedicate fiecarei saltea care se incadreaza in limitele bugetului pe care ti l-ai stabilit dupa ce ai cercetat piata vor face diferenta in ce priveste calitatea somnului. 

Cea mai buna saltea de pat este, asadar, aceea care se potriveste nevoilor tale, aceea achizitionata in urma unui proces de documentare si testare. Nu te ghida doar dupa pretul saltelei de pat, ci pune pe primul plan starea ta de sanatate. Spor la cumparaturi!

Sursa: www.saltele-online.ro  

Related posts

Comanda-ti tortul aniversar pe whatsapp!

Adina Meyers

Reduceri de 50% la decoratiuni de Craciun

Adina Meyers

Despre cum poti tine tantarii la distanta de casa ta

Adina Meyers