Amenajari Interioare

Te gandesti sa achizitionezi un uscator de rufe?

Lipsa unui balcon, a unei uscatorii sau neplacera provocata de expunerea hainelor in balcon sunt doar cateva motive de a achizitiona un uscator de rufe.

Graba poate fi un motiv plauzibil pentru a achizitiona un astfel de aparat. Aceasta solutie ofera o disponibilitate mai mare de a avea haine uscate in timp record.

Se stie ca uscarea naturala a acestora dureaza cateva ore pe timpul verii si poate depasi doua zile in anotimul rece. In schimb, programul unui uscator de rufe dureaza, in medie, o ora. Deci timpul este mult mai scurt. Mai mult de atat, in incaperile in care exista multa umezeala, nu se recomanda pe durata iernii uscarea rufelor pe calorifer sau pe uscatoarele de rufe din plastic sau metal. Aceasta practica va duce la formarea condensului si apoi la instalarea igrasiei.

Utilizarea unui uscator de rufe este insotita si de o anume comoditate. Recurgand la aceasta solutie, nu mai este necesar sa intindeti rufele si apoi sa le strangeti. In plus, exista uscatoare performante cu programe speciale antisifonare, ceea ce va va diminua munca cu calcatul hainelor.

Aspectul estetic reprezinta un factor care influenteaza, de asemenea, decizia de a investi intr-un uscator de rufe. In cazul in care doriti ca balconul sa devina o continuare a livingului, folosirea unui uscator de rufe devine solutia salvatoare. O alta problema de ordin estetic o reprezinta locatia cladirii.

Daca locuiti intr-o zona centrala, nu va fi tocmai placut sa va expuneti lenjeria intima pe sarmele balconului, cu atat mai mult cu cat acesta este deschis. La fel de posibil este sa locuiti intr-un apartament fara balcon, ceea ce face si mai necesara utilizarea unui uscator de rufe. Trebuie luat in calcul si faptul ca uscatul rufelor in spatii comune (uscatorul scarii) implica unumite riscuri, in special de ordin igienic.

In mod uzual, rufele se usuca pe franghie sau pe uscatorul mecanic, prin pliere cu ajutorul clestilor. De cele mai multe ori, raman urme pe haine (in special pe cele realizate din lana sau materiale sintetice), ceea ce impune calcarea lor, lucru care nu se intampla in cazul uscatorului. Nu in ultimul rand, aparatele de uscat performante ofera peste 6 programe speciale, venind in intampinarea nevoilor specifice fiecarei familii.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Related posts

Dormitorul, oaza ta de liniște: trucuri și idei

Adina Meyers

Amenajarea locuinței închiriate: cum să-i dai un vibe nou

Adina Meyers

Cum sa alegi mobilierul potrivit pentru acvariul de acasa

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe