Amenajari Interioare

Valoarea unui pod generos dintr-o casa veche

Podurile caselor traditionale din inima Transilvaniei sunt aproape toate foarte mari, insa intunecoase si inaccesibile. Proiectul pe care vi-l prezentam este un exemplu de locuinta din Brasov, creata ca urmare a nevoii de mai mult spatiu, dar si ca urmare a identificarii unei resurse generoase si ascunse – podul.

Volumetria generoasa a podului a permis amenajarea unei mansarde moderne si elegante, nu doar pe un singur nivel, ci pe doua. Ochiul arhitectului a fost atras de volumul podului pe care l-a imbogatit cu foarte multa lumina naturala. In rest, renovarea a urmat pasii clasici – intarirea structurii de sustinere, termoizolarea peretilor inclinati si finisajele.

Intelepciunea de a fi optat pentru numeroase ferestre de mansarda VELUX montate in combinatii a fost pe deplin apreciata in momentul in care s-a finalizat aceasta mansarda. Fiecare colt, fie ca este amenajat in scop estetic sau functional, este pus in valoare de lumina naturala. In plus, amplasarea ferestrelor de mansarda VELUX pe mai multe niveluri si comunicarea pe verticala a incaperilor amplifica efectul de spatiu generos in interior.

Functionalitatea fiecarei incaperi este foarte clar delimitata prin usoare diferente de nivel, balustrade, grinzi de sustinere si decoratiuni, spatiul in ansamblul lui fiind unul deschis. Variatia redusa de culori si utilizarea lemnului la finisaje au facut ca aceasta locuinta sa fie perceputa ca una simpla si practica, in ciuda interiorului bogat in decoratiuni. Nuantele de alb si crem accentueaza efectele luminii naturale din interior, iar podeaua lustruita reflecta lumina solara intr-o multitudine de unghiuri.

Toate ferestrele de mansarda utilizate sunt accesorizate cu rulouri decorative si parasolare, menite sa sporeasca confortul locuirii si sa protejeze impotriva razelor puternice in anumite momente ale zilei. S-a optat si in acest caz pentru culori pale semitransparente, care sa nu incarce decorul, dar care sa ofere protectia dorita.

Din exterior, acoperisul renovat isi mentine linia clasica prin culoarea si materialul invelitorii folosite oferind, prin imaginea ferestrelor montate aliniat, o idee clara trecatorului asupra potentialului de renovare existent nu doar in aceasta cladire, dar peste tot in vecinatate.

Pentru exemple la fel de reusite, vizitati velux.ro.

Related posts

4 motive să lucrezi cu un arhitect de interior/designer de interior 

Adina Meyers

Suporturi cu stil pentru cărți, reviste și ziare

Adina Meyers

ArtDeco: Alege autocolantele pentru un aer fresh în casa ta

Adina Meyers