Daca ati decorat camera pornind de la o anumita tema (de exemplu: nuante de verde sau culori calde  etc), asigurati-va ca alegeti draperii care se potrivesc cu ideea de baza. Daca totusi, nu reusiti sa gasiti astfel de perdele, puteti opta pur si simplu pentru perdele albe sau crem, aceste se pot folosi in combinatie cu oricare alta culoare.

Camera de zi

Daca aveti o fereastra mare in camera de zi, ar fi o idee buna sa folositi perdele stratificat. Puteti avea o perdea de tri-stratificat – stratul din exterior (in imediata vecinatate a ferestrei) poate fi dintr-un material simplu, cea din mijloc poate fi o perdea de dantela, iar ultimul strat, din interior, poate fi asemanator cu un cearsaf gros.

Dormitor

Perdele din dormitor trebuie alese cu mare grija. Acestea ar trebui sa creeze o ambianta placuta, odihnitoare, astfel incat sa va induca starea de somn. Evitati sa folositi perdele de nuante inchise. Utilizati culori sidefate.

Dormitorul copilului

Tom si Jerry, Duck Tales, Looney Tunes, Cenusareasa, Pinocchio, Alba ca Zapada  etc aceasta este o alternativa mult mai buna si mai  convenabila pentru camera copilului tau, decat vopsirea peretilor cu personajele preferate. De ce? Ei bine, copilul dumneavoastra este in crestere, iar la un moment dat va depasi faza „I love Barbie” si „Vreau Batman”, nu-i asa? Zugravirea intregii camere implica alte costuri, iar in cazul in care desenele animate sunt pe perdele sau chiar se raspandesc pe lenjeria patului, acestea se schimba mult mai usor. Evitati perdelele delicate.

Bucatarie

In bucatarie as sugera sa optati pentru jaluzele tip perdele, acest tip de perdele este indicat in bucatarie, nu raman patate in cazul in care copiii varsa mancare pe ele, sunt practice si se curata usor.

O usa / intr-o camera

Uneori este posibil sa doriti sa separati o parte a camerei de restul incaperii dumneavoastra. Poate doriti sa aveti un colt de lectura sau o mini-biblioteca in camera de zi sau poate doriti sa aveti un loc separat de studiu in dormitor. Perdele cu margele sunt raspunsul la aceasta intrebare! Adauga camerei un element interesant si se poate crea o divizare a incaperii. Perdele de margele pot arata frumos in portaluri de asemenea, si pot servi scopului de usa intr-o camera. Ganditi-va la ele!

Related posts

Casa construita cu alge marine

Adina Meyers

Eleganta cu aer victorian

Adina Meyers

Design si functionalitate in doua camere

Adina Meyers