Amenajari Exterioare Gradinarit

Ce unelte pentru gradinarit nu trebuie sa lipseasca din magazie

Atunci cand avem o gradina si ne dorim sa o intretinem corespunzator, avem nevoie de putin ajutor, respectiv de folosirea unor scule si unelte speciale pentru gradina.

Printre primele unelte care nu trebuie sa ne lipseasca din magazie sunt foarfecele de gradina. Acestea sunt insa de mai multe tipuri. Pentru trandafiri, plante agatatoare de talie mica sau arbusti mici avem nevoie de foarfeci de mana, sau foarfeci clasice de gradina. Atentie la calitatea acestora cand le alegeti, pe piata sunt foarte multe tipuri, dar daca va doriti o foarfeca profesionista este bine sa cumparati ceva de calitate.

In aceasta perioada, cand apar multi daunatori sau boli la plante, pulverizatoarele sunt de mare utilitate. Fie ca vorbim de pompe mici, pentru plante mici, de pompe cu piston sau pulverizatoare, acestea sunt absolut necesare pentru sanatatea plantelor.

Daca aveti de tuns garduri vii, va trebuie o foarfeca cu lama lunga, bine ascutita pentru a nu rani ramurile, si preferabil cu posibilitatea de reglare a tensiunii lamelor, astfel incat sa puteti taia corect atat crengile, cat si frunzele mai mici.

Insa, daca gardul viu este de talie mare, va recomandam sa achizitionati un trimmer fie electric, fie pe benzina. Sunt mult mai eficiente, si veti termina treaba mai repede.

Este timpul aplicarii ingrasamintelor, inclusiv la gazon. Pentru acesta operatiune puteti folosi un dispozitiv special de imprastiere.

Pentru tunderea pomilor aveti nevoie de o foarfeca speciala cu cioc. Sunt foarfeci de forta, telescopice, pentru a putea taia si la inaltime. Cand alegeti o astfel de scula, trebuie sa verificati diametrul sau maxim de taiere. Alegeti in functie de grosimea ramurilor pe care doriti sa le taiati.

In afara de foarfeci este bine sa aveti un plantator pentru rasaduri, un fierastrau, un scormonitor, scafa pentru buruieni, o sapaliga, etc.

Orice gradinar are nevoie si de furtun. Capul de stropire este foarte important. In functie de situatie, puteti opta pentru capete cu mai multe pozitii de stropire.

Bineinteles, niciunui gradinar nu trebuie sa-i lipseasca grebla, de pamant sau de frunze, cazmaua, lopata si chiar si un topor. Cu siguranta vor fi utile nu doar primavara, ci pe tot parcursul anului.

Nu in ultimul rand, cumparati-va manusi! Ele va vor proteja de intepaturi, zgarieturi sau muscaturi de insecte si alte mici neplaceri pe care acest hobby, gradinaritul, ni le poate cauza.

Puteti comanda online toate aceste produse sau va puteti inspira pentru gradina dumneavoastra din diferite imagini si articole, accesand site-ul www.amenajarigradinibucuresti.ro  

 

Related posts

O grădină „la scară mare”

Adina Meyers

Look natural, cu accente sclipitoare intr-o baie de serviciu

Adina Meyers

Gradina cu energii pozitive

Adina Meyers