Exista anumite locuinte in care ne-am muta cu placere de maine, daca am avea ocazia. Mansarda din inconfundabila Suedie este una dintre locuintele de care ne-am indragostit imediat, cuceriti de eleganta si simplitatea pe care le inspira.

Aflata la ultimul etaj al unei cladiri construite in 1929, mansarda a fost transformata intr-un apartament modern, unic prin modul in care imbina elemente specifice stilurilor clasic, scandinav, rustic si contemporan.

Decorul alb este unul dintre atributele stilului scandinav, pe care il regasim ilustrat prin mobilierul simplu, paleta cuminte de culori si prin atmosfera luminoasa a intregului apartament. O contributie semnificativa in acest sens au ferestrele mari din living si luminatoarele din acoperis, pe care le intalnim cand urcam in dormitor.

Pana sa ajungem acolo zabovim insa in spatiul de jos, care desi are doar 36 de metri patrati, gazduieste livingul, diningul si bucataria. Acest lucru se datoreaza modului inteligent in care a fost delimitata fiecare zona, dar si simplitatii cu care a fost amenajat spatiul.

Bucataria ocupa unul dintre colturile locuintei si este integrata perfect in decor, gratie mobilierului alb. Diningul urmeaza aceleasi reguli ale simplitatii si isi rezerva doar cativa metri patrati, in vecinatatea scarii din lemn.

Livingului ii sunt suficiente o canapea gri, cateva perne decorative si o masuta de cafea pentru a ne atrage in cel mai luminos loc din casa, chiar sub ferestrele mari de mansarda. De aici observam cu usurinta detaliile aurii ale mobilierului si accesoriilor pe care designerii le-au integrat in decor, in timp ce ne convingem ca albul si maroul barnelor din lemn definesc personalitatea apartamentului.

Urcand scara rustica ajungem “la etaj”, unde gasim dormitorul, amenajat in spatiul unui balcon deschis catre restul locuintei si marginit de o balustrada din fier forjat. Mic si simplu, dormitorul ne incanta cu aerul sau romantic si boem, asa cum face intregul apartament, de altfel.  

Related posts

Casa cu terasa pe acoperis

Adina Meyers

Cum sa amenajezi o bucatarie ca sa fie functionala

Adina Meyers

Casa de langa apa

Adina Meyers