Case de vacanta

Un loft impresionant, în inima New York-ului

În primăvara trecută, solistul trupei Maroon 5, Adam Levine și soția lui, supermodelul Behati Prinsloo, puneau la vânzare acest loft impresionant din inima orașului New York.

Motivele? Cei doi așteptau o fetiță, așa că un apartament destinat mai degrabă unui burlac, decât unei familiii, nu li se mai potrivea. 

Loftul de față se află într-o clădire construită în 1900, într-o zonă boemă a New Yorkului, unde străzile încă sunt pavate cu piatră cubică. Inițial apartamentul era compartimentat (avea două băi, trei dormitoare și un living, inclusiv pereții aferenți). Proprietarii însă au ales să îl transforme într-un open space uriaș, cu un singur dormitor. Prin această operațiune nu doar că au obținut mai mult spațiu, dar au și reușit să confere un aer foarte personal noului apartament. 

Elemente originale păstrate 

Apartamentul păstrează bârnele originale, pereții cu cărămidă aparentă și arcadele încastrate în zidărie. Deși vechi, așa cum menționam la începutul articolului, interiorul a fost adus în modernitate prin recondiționare și recompartimentare. 

Din lift se intră direct înăuntru. Zona de living este dominată de canapeaua mare, albastră, perfectă pentru serile cu mulți invitați, în care pare că biliardul este activitatea principală. Urmează bucătăria, echipată cu electrocasnice de ultimă generație, dar destul de austeră ca și decorațiuni. 

Dormitorul este inundat de lumină: prin ferestrele mari nu doar că intră foarte multă lumină naturală, dar se vede și tot Manhattanul. 

Dacă este să aruncăm un ochi la decorațiuni nu prea avem ce să vedem pentru că acestea lipsesc aproape cu desăvârșire. Farmecul și personalitatea rezultă din pereții de cărămidă, compartimentare, arcadele la vedere. O serie de accesorii sau decorațiuni în plus nu ar fi făcut decât să încarce spațiul.

Apartamentul pare și mai mare decât este prin simplul fapt că s-a renunțat la pereți. Devenit un open space, cu vedere spre celebrul cartier al New Yorkului, prețul de vânzare a acestuia a fost de 5,5 milioane de dolari și și-a găsit un cumpărător imediat. 

Text: Sânziana Iaru
Foto: Oxford Property Group

Related posts

Acasa la Raluca Moianu

Adina Meyers

Casa-muzeu a lui Codrin Stefanescu

Adina Meyers

Farmec interbelic intr-un conac restaurat

Adina Meyers