Practic

Un decor ușor de realizat

Folosind mobila care se găsește și la noi, proprietarul acestui apartament a reușit să realizeze o amenajare simplă, intimă, ușor de pus în practică. Haide să vedem împreună care sunt elementele unui decor ușor de realizat. 

În primul rând, pentru un decor ușor de realizat, nu trebuie să investești în mobila exclusivistă sau sofisticată. Optează pentru o culoare nude, pentru linii simple și, în general pentru un design simplu. 

Living. Piesele esențiale în care vei investi în living pentru un decor ușor de realizat vor fi: canapeaua, fotoliile, măsuța de cafea din fața canapelei, câteva rafturi pentru cărți și reviste și consola pentru televizor. Punctează toate aceste piese cu textile colorate din bumbac, prin care să creezi diverse centre de interes. Iar când spunem textile ne gândim la perdele, covor, un pled pentru canapea. Câteva plante verzi vor însufleți întreaga atmosferă a acestui decor ușor de realizat.

Bucătărie. Pentru un decor ușor de realizat mixează piese vechi cu unele noi. Investește într-un mobilier de bucătărie cu finisaje lucioase, într-o culoare neutră precum griul. Alătură-i o masă din lemn în culoare deschisă,  cu patru sau două scaune (în funcție de spațiu și de nevoile tale) din fier forjat peste care este evidentă patina timpului. 

Colț pentru relaxare. Amenajează lângă o fereastră un colț cu o măsuță și o oglindă, unde să fie spațiul tău de relaxare, dar și de înfrumusețare pentru o nouă zi. Și acesta este un decor ușor de realizat căci nu ai nevoie decât de o masă cu un scaun (care cu cât sunt mai vechi cu atât au mai mult farmec) o oglindă și multa lumină naturală, de preferat.

Dormitor. Un mix reușit de culori pentru un decor ușor de realizat în dormitor este cel de gri cu roșu. Fii atent însă la proporții, prea mult roșu te va agita, de aceea nu este recomandat în cantități mari în spațiile de odihnă precum dormitorul. 

Informează-te și vei vedea că un decor ușor de realizat nu presupune decât să te ghidezi după starea pe care vrei tu să o insufli casei tale!

Text: Sânziana Iaru
Foto: Pinterest

 

Related posts

Refresh cu bani puţini

Adina Meyers

Cum să-ți construiești singur o căsuță de grădină

Adina Meyers

Cum poti transforma un garaj anost intr-un spatiu de locuit primitor si calduros

Adina Meyers