Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Stilul rustic – un stil mereu la moda

Daca esti norocos si ai o casa la tara si te gandesti cum sa reamenajezi bucataria, poti opta pentru un stil rustic. Poate parea un cliseu, dar este un design plin de farmec si rafinament.

Peretii si podelele se imbraca in materiale delicate, unele pictate manual, cele mai cunoscute fiind modelele provenite din Italia. 

Regiunea Toscana a furnizat intregii lumi culori si forme ce innobileaza un interior, iar zona franceza Provence aduce un decor ce taie rasuflarea. Dar cei ce au initiat folosirea ceramicii pentru podele au fost maestrii germani, repurtand un succes major cu placile mari cu imprimeuri, ulterior aparand si faianta olandeza in combinatii de alb si albastru. 

Tot din material ceramic se confectineaza si blaturile pentru mese, vesela, tavile pentru servit, accesoriile de decor, in diferite tehnici si, de cele mai multe ori, pictate manual.

Dezvoltarea ideii de amenajare a unei zone de luat masa in cadrul bucatariei aduce cu sine si interventia mozaicului si a portelanului. 

De multe ori, suprafata plana poate alterna cu accentele de mozaic, efect elegant si plin de sarm. Placile din portelan pictate manual inseamna suprematia absoluta a rafinamentului. Aici, paleta cromatica traverseaza zone diverse, de la culori delicate orientale pana la tonuri puternice si asocieri indraznete. Poate parea greu de crezut, dar glamourul barocului se strecoara si in bucatarii, ceramica fiind martorul cheie. 

Culorile puternice sau desenele florale ori geometrice de la nivelul podelelor si al peretilor anunta prezenta unui stil intalnit mai degraba in zonele diurne. 

Aplicarea unor imagini tip fotografie sau a unor modele geometrice prin intermediul tehnicilor avansate din domeniu face o trimitere clara in zona pop-art pentru amatorii genului, raspunzand astfel unei cerinte a pietei. 

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Related posts

Comoara unică din România. Se găseşte în biblioteca din Râmnicu Vâlcea – FOTO&VIDEO

Adina Meyers

Ingrijeste gazonul cu Viking iMow

Adina Meyers

Piscina, principala atracție pe timpul verii. Cum o îngrijim

Adina Meyers