Amenajari Exterioare Gradinarit

13.000 de copaci plantați de Daikin România împăduresc 4 hectare de teren degradat

Ca rezultat al campaniei de responsabilitate socială “Plantăm Aer”, echipa Daikin, formată din angajați, parteneri, clienți și voluntari, a contribuit la îmbunătățirea calității aerului, plantând 13.000 de copaci, în nouă județe din țară. Acțiunile de plantare s-au desfășurat în 18 și 25 noiembrie, cu ocazia Zilelor Împăduririi Naționale cu ajutorul Voluntarilor, organizate de Plantăm Fapte Bune în România. Astfel, Daikin a plantat câte un copac pentru fiecare aparat de aer condiționat vândut în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2017.

“A venit momentul să punem în practică rezultatele campaniei «Plantăm Aer». Chiar dacă efectele acestei acțiuni vor fi mai vizibile în timp, ne bucurăm că am reușit să ne implicăm în dezvoltarea, refacerea sau extinderea suprafețelor de pădure și implicit, că am făcut încă un pas spre un viitor cu aer mai curat. Mulțumim tuturor membrilor echipei – angajați și dealeri Daikin, dar și zecilor de clienți și voluntari – care au făcut posibilă plantarea unui număr impresionant de puieți în cele nouă județe din țară. Cu ajutorul lor, 4 hectare de teren degradat vor deveni surse de oxigen pentru generațiile următoare și vor contribui la menținerea echilibrului ecologic. Entuziasmul și implicarea lor în acțiunile de anul acesta ne dau încrederea că și în viitor ne vom bucura de o susținere importantă în demersurile de protejare a mediului înconjurător”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Campania realizată împreună cu Daikin este, fără îndoială, cea mai bună definiție a implicării și a solidarității pentru o cauză de mediu. Sprijinul finanaciar, dublat de munca angajaților, partenerilor și clienților Daikin care ne-au dedicat zile prețioase din viața lor, ne determină să fim recunoscători și să ne dorim să îi avem alături pe termen lung”, a adăugat Simona Camburu, coordonator fundraising PFBro.

Pe 18 noiembrie voluntarii Daikin au plantat puieți forestieri de pin, gladiță, salcâm și cer, contribuind astfel la împădurirea terenurilor degradate din localitățile Sînmihaiu Român (jud. Timiș), Vladimir (jud. Gorj), Moinești (jud. Bacău) și Peștera (jud. Constanța). Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, acțiunile de plantare din celelalte cinci județe au fost reprogramate pentru data de 25 noiembrie. Astfel, sâmbăta trecută, puieți de salcie albă, plop, frasin, ulm, stejar și mojdrean au prins rădăcini în localitățile Jegălia (jud. Călărași), Armășești (jud. Ialomița), Cozieni (jud. Buzău), Grecești (jud. Dolj) și Călugăreni (jud. Giurgiu) cu ajutorul voluntarilor Daikin.

În total, acțiunile de împădurire desfășurate de Plantăm Fapte Bune în România au acoperit o suprafață de 26 de hectare și au vizat reducerea riscului de alunecări de teren, împiedicarea procesului de erozione, diminuarea poluării, îmbunătățirea calității solului și mai ales a aerului.

Pentru angajații și partenerii Daikin este al doilea an consecutiv în care au demonstrat ce înseamnă comportamentul eco-responsabil, participând ca voluntari în ample acțiuni de plantare. De altfel, strategia companiei pentru anul 2018 vizează continuarea acțiunilor cu impact asupra mediului înconjurător și societății, mizând tot mai mult pe implicarea publicului larg în campaniile de responsabilitate socială.

Despre Daikin

La nivel global, compania DAIKIN este prezentă în peste 145 de țări, având 60.800 de angajați în cele 86 de fabrici.  Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate. De altfel, Daikin a lansat în 2014 prima generație de produse pentru segmentul rezidențial care folosesc exclusiv agentul frigorific R32. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură în Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate până în prezent.

În Europa compania are aproximativ 5.500 de angajați şi 14 fabrici de producție cu sediul în Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Olanda, Italia, Turcia, Marea Britanie şi Spania.

Daikin este pe piața din România din 1994, având în prezent peste 30 de angajați și o rețea complexă de distribuitori, axați pe soluții comerciale, industriale și rezidențiale.

www.daikin.ro

Related posts

Rocaria si gradinile organice

Adina Meyers

De ce rămâne țigla metalică o variantă modernă și durabilă pentru acoperișul tău?

Adina Meyers

Cum poti sa iti pregatesti biroul de acasa dupa concediu

Adina Meyers