Bucatariile cu forme atipice si suprafete reduse dau mari batai de cap atunci cand vine vorba de amenajarea lor, mai ales ca trebuie sa fie niste spatii functionale si ergonomice. Arhitecta Alina Stoian ne ofera cateva solutii concrete pentru o astfel de bucatarie.

Amplasarea mobilierului a rezultat in urma datelor tehnice deja existente (scurgeri, alimentari cu apa, gaz, evacuari). Aceste detalii, dar si preferintele destinatarilor, fireste, au conditionat repartizarea corpurilor. Spatiul si nisele de la nivelul peretilor nu au ajutat foarte mult. Asadar, Alina a trebuit sa imparta bucataria in doua zone cu functionalitati diferite.

La semi-inaltime a fost montat un blat cu functie rabatabila pe care se poate lua masa. Acesta poate fi pliat pe langa perete, oferind astfel mai mult spatiu incaperii. Alaturi de blat a fost pozitionat un dulap de tip soldat, in care s-au incorporat cuptorul electric si cel cu microunde. Vizavi de acest ansamblu se afla frigiderul. Centrala termica din partea dreapta a fost integrata in mobilier si ascunsa de doua usi duble. Partea superioara a fost pastrata deschisa, pentru ventilatie.

Blatul de lucru principal se gaseste pe latura cea mai lunga a bucatariei. Aici au fost montate chiuveta, plita cu gaz, masina de spalat vase si alte corpuri de depozitare. In zona din stanga, blatul nu s-a putut incadra intr-o adancime standard de 60 cm, motiv pentru care s-a realizat un dulap de capat cu inchidere de usa la 45 de grade. Aceasta inchidere permite depozitarea corespunzatoare si deschiderea normala a usii.

Capatul din partea stanga a corpurilor suspendate a copiat designul corpului de baza, avand o inchidere de usa la 45 de grade.

Text: 2 DECO

Related posts

7 sfaturi pentru a alege mobilierul pentru camera de zi

Adina Meyers

Tu stii cum sa alegi cele mai potrivite fotolii pentru locuinta ta?

Adina Meyers

Când decorul tonic întâlneşte funcţionalitatea

Adina Meyers