Amenajari Interioare

7 sfaturi pentru a alege mobilierul pentru camera de zi

Camera de zi este primul spațiu pe care vizitatorii dvs. îl vor vedea odată ce intră în casa sau apartamentul dvs. Pentru a crea o impresie, alegeți mobila de sufragerie dintr-o colecție care se potrivește cel mai bine spațiului și gustului dvs.

Dacă doriți să vă reamenajați camera sau să achiziționați un apartament nou, atunci întrebarea care va apărea în mintea dumneavoastră este cum să selectați mobila de sufragerie. Iar răspunsul nu este atât de simplu, deoarece depinde de destul de mulți factori care facilitează selectarea tipului potrivit de mobilier pentru camera de zi.  

Definiți dimensiunea camerei de zi

O cameră de zi poate fi de diferite dimensiuni. În funcție de mărime, trebuie să definiți setul de mobilă de sufragerie potrivit și dimensiunile acestuia. În cuvinte simple, mobilierul de dimensiuni mari nu este dorit pentru o cameră de zi mică. 

Prin urmare, proporția este cheia. De fapt, trebuie să identificați și forma sufrageriei dumneavoastră. O cameră de zi în formă de L, în formă pătrată sau dreptunghiulară nu poate conține un tip de mobilier similar. Așadar, tipurile de mobilier vor depinde de spațiul disponibil. 

Definiți numărul de locuri de pe canapea  

Primul lucru asupra căruia trebuie să vă concentrați este canapeaua, deoarece aceasta este importantă pentru membrii familiei dvs. și pentru oaspeții pe care îi invitați în casa dvs. 

Pentru canapea, cel mai esențial factor este confortul, fără de care mobilierul nu va merita să fie achiziționat. În continuare, amplasați canapeaua în așa fel încât sufrageria dvs. să pară mare. Încercați să mențineți un spațiu între canapea și perete. 

Selectați un design modern, deoarece canapelele vechi și grele fac ca sufrageria să pară mică. Cel mai important este să selectați o țesătură de culoare caldă, aceasta stimulează confortul și ușurința. 

Alegerea măsuței de cafea potrivite

O masă frumoasă vă va completa setul de canapele. Deci, în funcție de preferințele dvs., selectați o masă centrală din lemn sau o masă centrală cu blat de sticlă pentru camera dvs. de zi. 

Selectați unitatea laterală pentru camera de zi

După ce ați pus canapeaua, faceți loc pentru o mică unitate laterală pentru camera de zi pentru a completa setul de mobilă de sufragerie

Alegeți o unitate laterală care să fie funcțională și nu doar o piesă de prezentare. Unitatea laterală trebuie să aibă dulapuri și sertare în care să vă puteți depozita lucrurile esențiale de zi cu zi și să păstrați suprafețele curate și ordonate. 

Cum să alegeți masa de sufragerie potrivită

În primul rând, alegerea mesei de sufragerie sau de dining potrivite depinde de numărul de membri pe care îl aveți în familie. În funcție de acesta trebuie să alegeți numărul de scaune. 

De asemenea, trebuie să fiți atent la spațiul disponibil. Dacă este o cameră de zi mai mică, atunci este recomandat să evitați o masă de sufragerie mare, pentru că împreună cu scaunele va ocupa mai mult spațiu. În loc să o așezați în mijloc, puteți, de asemenea, să plasați masa într-un colț, pentru a evita risipa de spațiu în camera de zi. Cu toate acestea, cel mai bine se potrivește o masă de sufragerie de formă dreptunghiulară. Nu mutați o masă de formă ovală într-un colț. 

Și, în final, alegeți materialul pernei scaunelor în așa fel încât să se potrivească cu materialul canapelei dumneavoastră. Alegerea unor culori similare va face ca spațiul dvs. de locuit să aibă un aspect mai plăcut.

Selectați peretele pentru televizor

Selectați peretele din living unde doriți să vă creați suportul pentru televizor. Trebuie să îl așezați lângă o unitate TV frumoasă pentru a completa aspectul.  Un fundal frumos din lemn cu rafturi va atrage cu siguranță atenția vizitatorilor. 

Așezați o vitrină pe laterale

Dacă mai aveți încă spațiu după ce ați așezat tot mobilierul de mai sus, atunci ar trebui să optați pentru o vitrină. Vitrinele moderne vă pot transforma camera de zi într-un spațiu de locuit elegant. 

Cererea de vitrine s-a schimbat în timp, deoarece clienții caută cele mai noi modele și care sunt inteligente, moderne și funcționale.

Related posts

Covorul este cel mai folosit accesoriu in casele noastre. Noi te ajutam sa il alegi pe cel potrivit!

Adina Meyers

Decoruri fabuloase, inspirate din natură

Adina Meyers

Cum amenajaţi un spaţiu multifuncţional

Adina Meyers