De regula, canapeaua sa cumpara impreuna cu fotoliile, la set, insa exista si situatii in care e nevoie de un fotoliu in plus sau cele pe care le ai sunt deteriorate si trebuie sa le inlocuiesti.

Pe langa anumiti factori esentiali, cum ar fi stilul de amenajare si cromatica incaperii, este necesar sa iei in calcul si alte aspecte importante inainte de a cumpara fotoliile.

Fotoliile voluminoase sau cele cu tapiterie imprimata si „incarcata” nu sunt recomandate in camerele mici. In astfel de spatii sunt indicate fotoliile cu design modern si simplu.

Designerii recomanda ca fotoliile sa fie in contrast cu nuanta peretilor si pardoselii deoarece astfel sunt mult mai bine puse in evidenta. In camerele cu pereti zugraviti in culori deschise se potrivesc fotolii in nuante mai inchise si invers.

Daca ai cumparat deja canapeaua, alege fotolii care sa nu fie in discrepanta cu aceasta in ceea ce priveste stilul, designul, dimensiunile si calitatea.

Gandeste-te la nevoile pe care le ai acasa inainte de a cumpara. Un fotoliu care se poate transforma in pat iti va fi extrem de util in situatiile in care vei avea musafiri, mai ales daca nu dispui de o canapea extensibila sau un pat suplimentar.

Daca ai copii mici sau animale de companie, evita sa cumperi fotolii in culori foarte deschise sau albe deoarece se vor murdari foarte repede. Totusi, daca aceste culori sunt cele pe care le preferi, confectioneaza huse care sa le protejeze.

Cusaturile sunt un indiciu sigur al unui fotoliu de calitate. Studiaza produsul atent inainte de a-l cumpara, verificand materialul, modelul, confortul pe care-l ofera si raportul calitate-pret.

Tendinta de a economisi bani la cumpararea unui produs este mare, insa, de multe ori aspectul atragator si pretul foarte mic ascund o calitate indoielnica. Cum fotoliile sunt o achizitie pe termen lung, accepta o suma mai mare in schimbul unui lucru de calitate si durabil.

Cantareste avantajele/dezavantajele fiecarui tip de material din care poate fi confectionat un fotoliu. Aceste materiale difera prin calitate, rezistenta, pret, posibilitate de integrare intr-un decor anume.

Masoara locul in care vei plasa fotoliul/fotoliile si cumpara acele piese care sunt cu cativa cm mai mici decat suprafata respectiva.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Trucuri pentru a mări vizual o cameră îngustă

Adina Meyers

Decor în gri și galben

Adina Meyers

Cum să ai o casă luminoasă

Adina Meyers