Amenajari Exterioare

Sfaturi pentru cumpărarea de mobilier de exterior. Cum faci cea mai bună alegere

Spațiile exterioare și terasele atrag atenția, mai ales când vremea se încălzește. În primul rând, ele se adaugă spațiului dvs. general disponibil și, în al doilea rând, dețin promisiunea de relaxare, distracție și, în general, mai multă plăcere.

Cumpărarea de mobilier de exterior implică cam aceiași pași ca și cumpărarea de mobilier de interior, dar există și câteva considerații suplimentare.

Luați în considerare climatul zonei în care

Climatul zonei în care locuiți este un factor important înainte de a selecta mobilierul de exterior.

Iata de ce. Condițiile de căldură și uscare pot produce așchii și crăpături asupra lemnului. Vântul puternic poate face ca mobilierul din aluminiu să zboare, iar răchita nu va rezista expunerii constante la umiditate.

Măsurați-vă spațiul

Luați în considerare cât spațiu aveți și cum este format. Este un balcon lung și îngust sau o punte largă și largă? Utilizați zona și forma balconului, terasei sau verandei pentru a determina dimensiunea mobilierului  de exterior. Asigurați-vă că lăsați suficient spațiu în jurul mobilierului pentru a putea merge confortabil. Aplicați aceleași principii pentru fluxul de trafic pe care le-ați folosi în interior.

Pentru un spațiu mic, un set de mese de bar poate funcționa mai bine decât un set de mese obișnuit, deoarece mesele de bar sunt mai înguste, iar scaunele ocupă mai puțin spațiu decât scaunele. De asemenea, puteți arunca o privire la mesele și scaunele de cafenea sau bistro, deoarece acestea au un profil mai mic.

 

Stabiliți unde vă veți plasa mobilierul

Terasa sau spațiul dvs. exterior este expus elementelor sau aveți vreo acoperire? Mobilierul dvs. se va așeza pe teren moale și iarbă sau pe o suprafață dură, cum ar fi o punte de lemn sau un patio pavat? Acest lucru vă ajută să alegeți materiale potrivite pentru mediul și împrejurimile dvs.

Nu așezați material moale, cum ar fi pinul, pe o suprafață ierboasă și într-o zonă expusă. Umezeala din sol poate provoca putrezirea lemnului. Umezeala poate provoca corodarea unor metale.

Luați în considerare umbrele de terasă dacă este prea mult soare.

 

Decideți materialul

Ce fel de materiale îți plac pentru mobilierul de exterior? Cei trei factori care vă pot ajuta să decideți sunt vremea, cantitatea de îngrijire necesară și cum arată. Așa cum am menționat mai sus, vremea dvs. joacă un rol important în a determina dacă un material este potrivit. Evident, nu doriți un material care să nu reziste condițiilor meteorologice.

 

Cantitatea de îngrijire de care are nevoie un material este, de asemenea, ceva ce doriți să luați în considerare. Unele materiale pentru exterior, precum aluminiu, tec sau rășină, nu necesită prea multă îngrijire. Fierul forjat poate dura foarte mult timp și poate lua căldură și umezeală.

 

Mobilierul din rășină este, de asemenea, impermeabil la condiții de umezeală și este disponibil în multe aspecte și finisaje diferite.

 

Acordați atenție confortului

Veți folosi mobilierul de exterior pentru a vă relaxa, așa că faceți-l confortabil. Chiar dacă scaunele nu vin cu perne, puteți cumpăra sau crea propriile. perne. Asigurați-vă că folosiți o țesătură de exterior de bună calitate, care este rezistentă la estompare și mucegai. Pernele vor rămâne în cea mai bună măsură dacă le depozitezi când nu le mai folosești în aer liber în lunile mai reci.

 

Șezlongurile, balansoarele și fotoliile reclinabile sunt, de asemenea, excelente pentru relaxare în aer liber. Asigurați-vă că încercați mobilierul înainte de a-l cumpăra. Pentru întindere, vă recomandăm să vă uitați la hamace și șezlonguri.

 

Dispuneți de spațiu pentru stocare

Asigurați-vă că puteți furniza depozitare pentru mobilierul dvs. de exterior în timpul iernii. Uneori, nici măcar husele nu vor oferi suficientă protecție, în special pentru materiale precum răchita. Fie aveți spațiu de depozitare pentru mobilier., fie cumpărați ceva pe care îl veți putea folosi în interior în timpul lunilor de iarnă. O altă opțiune de reducere a spațiului de depozitare este cumpărarea de mobilier de exterior care se pliază.

Luați în considerare bugetul

În cele din urmă, bugetul determină ce puteți cumpăra. Dacă economisiți, există câteva opțiuni pe care le aveți care vă pot asigura că obțineți cea mai bună calitate pentru bugetul disponibil.

Puteți obține mobilier de terasă foarte atractiv pentru mai puțin până la sfârșitul lunilor iulie și august pe măsură ce se apropie toamna.

  • Luați în considerare materialele care sunt mai puțin costisitoare, cum ar fi aluminiu sau rășină, sau căutați lemne ieftine.
  • Verificați vânzările din târguri sau magazinele second-hand și cumpărați cea mai bună calitate pe care o puteți găsi. Recondiționat și curățat, poate arăta mai bine decât nou și poate avea chiar și o calitate mai bună. De asemenea, ați putea lua în considerare schimbarea pernelor și a pernelor pentru a actualiza mobilierul vechi de terasă.

Related posts

Mai, luna cireșelor timpurii

Adina Meyers

Utilizarea plăcilor ceramice la exterior

Adina Meyers

STIHL a lansat și în România cea mai mică motocoasă destinată uzului casnic

Adina Meyers