Fie ca vreti sa realizati o amenajare peisagistica de la zero, fie doar sa readuceti la viata o gradina matura, trebuie sa cereti sfatul unui specialist sau sa va inarmati cu multa rabdare si sa va documentati temeinic inainte de a porni la drum.

In primul rand, trebuie sa va decideti asupra stilului de amenajare a gradinii, pe care trebuie sa il alegeti in functie de arhitectura casei, de suprafata terenului pe care il aveti la dispozitie si de caracteristicile imprejurimilor. O gradina trebuie sa raspunda preferintelor proprietarilor, dar si nevoilor familiei care se bucura de ea. In linii mari, gradinile se impart in: alpine, rustice, exotice, familiale sau pentru divertisment.

In cazul gradinilor rustice, descrierea lor depinde in functie de tara de origine, caracteristica lor generala fiind stilul natural si abundenta de plante putin pretentioase, lasate sa creasca, de multe ori, necontrolat. Intr-o astfel de gradina se pot gasi, fara a face nota discordanta, pomi fructiferi si chiar straturi de legume pentru consumul propriu.

Pe langa plante, intr-o gradina rustica isi gasesc loc obiectele decorative traditionale care, cu putina imaginatie, se pot transforma in suporturi pentru flori, fara a iesi in evidenta prea tare si fara a eclipsa vegetatia.

Astfel de gradini necesita multa munca pentru intretinere, asa ca luati in calcul o asemenea amenajare peisagistica doar daca sunteti pasionati de gradinarit si aveti suficient timp pentru a va petrece mai multe ore pe saptamana printre randurile de flori.

Related posts

Gradinile in stil baroc ale baronului Brukenthal, readuse la viata prin proiectul CultTour

Adina Meyers

Vreti sa va simtiti cat mai confortabil cand faceti dus? Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa alegeti para de dus perfecta

Adina Meyers

8 interioare diferite decorate cu roz

Adina Meyers