Practic

10 lucruri pe care să nu le atunci niciodată în chiuvetă

 

O chiuvetă sau un canal de scurgere înfundat este una dintre cele mai frustrante probleme la domiciliu. Se pare că se întâmplă întotdeauna în cel mai rău moment posibil. Nu orice problemă sanitară poate fi prevenită, dar multe pot schimba comportamentul nostru. Există anumite materiale care solidifică și înfundă conductele. Ori copleșesc eliminarea gunoiului care împiedică trecerea apei, așa că, dacă știți care sunt acestea, le puteți împiedica să coboare în scurgere.

 

De asemenea, putem face daune care nu sunt evidente imediat, dar ne poluează aprovizionarea cu apă turnând substanțe chimice toxice într-un sistem septic sau în alimentarea cu apă municipală. Aceste substanțe chimice ajung în apele subterane, râuri și oceane care afectează negativ sănătatea planetei. Mai jos, puteți afla despre 10 lucruri pentru a nu revărsa niciodată canalul de scurgere.

 

Zaț de cafea

Zămașele de cafea doresc se lipesc și formează o bucată solidă în țevile de instalații sanitare care pur și simplu nu se vor mișca ușor. Deci, chiar și câteva motive în fiecare zi pot începe să adauge o problemă. Din fericire, zațurile de cafea au utilizări în jurul casei și sunt un plus excelent pentru grămezile de compost de grădină. Acestea adaugă azot care ajută la descompunerea materialului vegetal și crește performanța solului.

Grăsimea și uleiul

Știi ce se întâmplă când grăsimea animală se răcește – se solidifică. Dacă este turnat în scurgere atunci când se întâmplă acest lucru, blochează țevile. Chiar și uleiurile vegetale precum cele din:

  • măsline,
  • porumb
  • nucă de cocos

Care nu solidifică complet conductele de acoperire și nu prind alte particule alimentare.

Lăsați grăsimile animale să se întărească și aruncați-le într-un recipient de gunoi. Reutilizați uleiurile atunci când este posibil sau consultați cu municipalitatea dumneavoastră despre reciclarea uleiului de gătit.

Orez și cereale

Când se adaugă apă în orez sau în boabe uscate, acestea se extind. Dacă le torni pe chiuvetă, ele fac același lucru și înfundă conducta. Adăugați boabele în grămada de compost sau aruncați-le într-un coș de gunoi.

Cojile de ouă

Cojile de ouă durează foarte mult să se dizolve în apă. Și, chiar dacă sunt măcinate într-un gunoi, membranele pot provoca formarea de înfundări. Cel mai bun mod de a elimina cojile de ou este să le adăugați în grămada de compost sau să aruncați la coșul de gunoi.

Aluaturi

La fel cum orezul și boabele neprăjite se pot umfla în apă, la fel se întâmplă și cu aluatul. Luați-vă timp să îl adăugați la grămada de compost sau să-l răciți la coșul de gunoi înainte de a spăla bolurile și ustensilele pentru a preveni clătirea pe chiuvetă.

Vopseaua

Vărsarea vopselei pe canalul de scurgere vă poate lăsa chiuveta permanent pătată și țevile dvs. au nevoie de un instalator. Fiecare tip de vopsea trebuie aruncat în mod corespunzător pentru a preveni pătrunderea substanțelor chimice în apele subterane.

Majoritatea companiilor de gestionare a deșeurilor vor accepta cutii de vopsea care au o cantitate mică de vopsea care a fost lăsată să se usuce înainte de a arunca cutia. Vopseaua poate fi, de asemenea, amestecată cu așternutul pentru pisici înainte de eliminare. Cutii complete sunt considerate deșeuri periculoase și trebuie să contactați un centru de colectare a gestionării deșeurilor pentru proceduri de eliminare corespunzătoare în zona dvs.

Produse chimice și pesticide periculoase

În timp ce unele produse de curățat pentru uz casnic recomandate pentru curățarea unei chiuvete sau toalete conțin substanțe chimice periculoase, concentrația este scăzută. Majoritatea produselor periculoase precum diluanții de vopsea, lacurile sau solvenții de curățare chimică nu ar trebui să fie turnate niciodată pe o chiuvetă. Același lucru se aplică și pesticidelor de grădină.

Contactați centrul local de colectare a gestionării deșeurilor cu privire la metodele de eliminare adecvate, deoarece acestea pot varia între locații.

Șervețele umede

Multe mărci de șervețele de igienă personală pretind că pot fi spălate, dar niciuna dintre ele nu este de fapt atât de bună pentru sistemul de instalații sanitare. Încercarea de a spăla prea multe șervețele formează o minge care va înfunda toaleta și nu se va dizolva niciodată. Același lucru este valabil și pentru prezervative și produse de igienă feminină. Păstrați o coș de gunoi mic căptușit lângă toaletă pentru a le pune la dispoziție.

Prosoapele de hârtie, bile de bumbac, tampoanele de machiaj și șervețelele de dezinfectare pentru curățare sau igienizarea mâinilor ar trebui, de asemenea, aruncate corespunzător într-un coș de gunoi – niciodată pe toaletă.

Mizeria din litiera pisicii

Cantități mici de gunoi se adună și pot forma înfundări în special în rezervoarele sistemelor septice.

Medicamente

Dacă aruncați o sticlă de pastile pe chiuvetă sau în toaletă, deși este posibil ca acestea să formeze o înfundare, acestea se dizolvă de obicei. Adevărata problemă este că acele substanțe chimice intră în sistemul de apă care afectează organismele vii și aprovizionarea noastră.

 

 

Related posts

Luxul aramiu, asezat la masa

Adina Meyers

La moda in 2016: chiuveta rustica, tip farmhouse

Adina Meyers

Cum poti transforma un garaj anost intr-un spatiu de locuit primitor si calduros

Adina Meyers