Gradinile pentru divertisment se afla in topul preferintelor proprietarilor care au la dispozitie o suprafata de teren mica, situata intr-un centru urban, dar care poate fi valorificata la maximum.

In astfel de gradini, terenul este folosit la potential maxim, fiecare coltisor fiind amenajat in asa fel incat sa creeze o stare de bine proprietarilor si invitatilor lor. Aici, densitatea plantelor este mica, florile fiind plantate pe langa alei si garduri, iar pomii au rolul de a umbri locurile destinate relaxarii.

Intr-o astfel de gradina este obligatoriu sa amenajati terase, o zona de barbeque, o mini piscina, zona cu sezlonguri, hamac si chiar un perimetru de joaca pentru copii.

Daca va surade o astfel de gradina aveti grija sa va asigurati intimitatea fata de vecini prin plantarea unor copaci la limita proprietatii sau prin montarea unui gard inalt.  

Trecand la un alt mod de clasificare a gradinilor, atunci cand doriti sa va creati propria oaza de liniste si relaxare va puteti inspira din cultura altor state. Peisagistii spun ca, atunci cand temperaturile o permit, gradina trebuie sa devina o camera suplimentara de relaxare in aer liber. In aceste conditii, este clar ca trebuie sa ii acordati atentia cuvenita.

Related posts

Ce este un scarificator și cum să îl folosești

Adina Meyers

O gradina care infloreste si iarna

Adina Meyers

Soluţii inteligente pentru delimitarea spaţiilor din grădină

Adina Meyers