Home

Sfaturi de achizitie a covorului de la kika

Clientii mereu in pas cu moda, experti in design interior si care mizeaza in acelasi timp pe garantia data de brand, pot alege din oferta de sute de covoare Esprit, disponibila in magazin din aceasta luna. Pentru 2012, Esprit a gandit cinci colectii, fiecare purtand numele cate unuia dintre cele mai frumoase orase ale lumii, in functie de stilul pe care il inspira – creativ, constrastant, versatil, modern.

O oferta la fel de generoasa este disponibila si pentru clientii cu un buget mai redus.

Daca isi doresc un covor trainic si nu foarte scump, cea mai buna alegere o reprezinta cele lucrate la masina. Textura shaggy – cu fir lung – combinata cu o nuanta vie de violet, verde sau rosu se armonizeaza perfect intr-un spatiu modern.

Este si cazul covoarelor cu textura frisee – cu un fir mai scurt -, avantajul pentru acestea din urma fiind acela ca sunt mai usor de intretinut. Consilierii kika recomanda utilizarea lor in hol, living, dining si mai putin in dormitor, avand in vedere textura mai aspra.

Cei care doresc sa aiba in casa un covor apropiat ca si aspect de unul lucrat manual de inalta calitate, fara a investi insa foarte mult, pot opta pentru covoarele handtuft, realizate atat prin procedee mecanice de productie, cat si manuale. Sunt disponibile intr-o varietate foarte mare de culori, cu fir scurt, sau lung, din acril, poliester, lana sau vascoza. E recomandata utilizarea lor in living, dining sau dormitor si mai putin in zonele cu trafic intens. Nu sunt recomandate pentru locuintele cu incalzire prin pardoseala deoarece, prin intarirea lipiciului cu care sunt prinse firele, covorul poate deveni rigid sau poate pierde fire.

Cele mai fine si mai bune, dar in acelasi timp si mai scumpe sunt covoarele lucrate manual. Aduse din Orient, sunt disponibile intr-o mare varietate de modele si culori.

Moderne sau clasice, persane, din lana sau matase, cu aspect antichizat sau lucios in functie de expunerea fata de sursa de lumina, aceste covoare sunt unicat. Cele mai potrivite pentru dormitor sunt covoarele marocane, groase si calduroase. Fine si trainice, covoare pentru adevaratii cunoscatori sunt cele nepaleze, realizate exclusiv cu modele moderne. Intr-o bibiloteca sau un living mare si spatios ideal este un covor pakistanez, dar si covoarele persane. Mai ieftine, desi de foarte buna calitate si trainice, functionalitatea lor originala fiind aceea de a fi asezate in cort, sunt covoarele afgane. Nu in ultimul rand, covoarele romanesti sunt foarte potrivite pentru casele de vacanta si au avantajul ca se pot spala, au fata dubla, sunt disponibile intro mare varietate de forme, culori, modele, dar si materiale, de la lana, la iuta, canepa, sisal sau bumbac.

Ultimele tendinte in materie de modele recomanda covoarele peticite, printate, cu aspect vintage, in culori pure: verde, galben, denim, violet.

Related posts

Buchete de crini

Adina Meyers

Cum să organizezi o baie pentru mai mult spațiu?

Adina Meyers

Online vs. offline – Cum diferă comportamentul românilor la cumpărături pentru casă și grădină

Adina Meyers