Amenajari Interioare Home

„Trucuri” Feng Shui care aduc armonie în casă

Gândirea şi acţiunile noastre sunt guvernate de energiile din casa în care locuim. În Feng Shui stau la bază două lucruri extrem de importante: armonia umană şi prosperitatea.

Dacă simțim că în casa noastră s-a creat un dezechilibru de natură energetică se impune o amenajare corectă din punct de vedere Feng Shui a spaţiului în care locuim şi dormim.

Câteva caracteristici ale Qi-ului:

  • Qi-ul tinde să se colecteze în spaţiile deschise şi permisive, spaţiul din faţă uşii trebuie să fie fără înghesuială şi luminos, fără prea mulţi copaci pentru a se colecta Sheng Qi (energie benefica).
  • Qi-ul tinde să fie strâns şi să prindă viteză în spaţiile foarte stramte şi de aceea holurile e bine să fie scurte, iar dacă sunt lungi atunci să fie largi pentru a permite qi-ului să se mişte.
  • Într-o casă cu etaj qi-ul este întodeauna mai calm şi mai pasiv decât qi-ul de la parter. De aceea este bine că dormitoarele şi locurile de studiu să se afle la etaj pentru că la parter qi-ul este mai activ decât la etaj.
  • Qi-ul stagnează în încăperi neaerisite, aşa că aerisiţi frecvent camerele pentru a pătrunde aerul curat.

Indicatori Fenq Shui care vor aduce echilibrul în casa ta

  1. Mediul înconjurător şi locatarii

„Mediul din jurul locuinţei are un rol deosebit de important în influenţarea destinului nostru. Fiecare formă naturală sau artificială generează anumite frecvente de energie care influenţează anumite segmente ale vieţii, precum cariera, dragostea sau relaţiile de prietenie. Atunci când avem amenajat frumos grădina sau scoatem capul pe geam si vedem un peisaj frumos de munte, ne încărcăm de energii pozitive. Chiar simpla prezenţă a unui  copac plantat în faţa uşii de la intrare, reprezintă o formaţiune care genereaza energie negativă (Sha Qi, energie nebenefică) şi aceasta va afecta doar locatarii din acea locuinţă  pe termen lung.”

  1. Clădirea

„Clădirea este un al doilea factor important într-o analiză feng shui. Aspectele importante sunt orientarea clădirii, locaţia uşii principale şi forma clădirii. Se recomandă să aibă o zonă luminoasă, astfel încât qi-ul (energia vieţii) să se poată acumula. De asemenea, se recomandă să nu aibă holuri strâmte şi întunecate pentru că accelerează fluxul qi-ului şi îl transformă în săgeţi otrăvite, care ne pot afecta relaţia de cuplu şi atmosfera generală a celor dragi nouă”, declară expertul în Feng Shui.

  1. Timpul

Timpul este un alt factor extrem de important în analiza feng shui a unei locuinţe. “Trebuie să ştim că qi-ul se află într-o continuă mişcare, direcţia lui schimbându-se în timp. Fluctuaţiile qi-ului sunt în cicluri de 20, 60 şi 180 de ani şi cunoaşterea stelelor zburătoare ne pot ajuta în adaptarea formulelor aplicate în funcţie de efectul pe care ni-l dorim. Întrucât forţele naturii sunt asociate cu timpul şi spaţiul, este nevoie ca direcţiile lor să fie măsurate cu o foarte mare precizie, pentru a determina influenţă acestora”, explică expertul Georgiana Vasuian.

Related posts

Cum insufletesc textilele decorative orice interior

Adina Meyers

Homes with Soul

Adina Meyers

8 culori de vopsea pe care le puteti folosi in camera de zi

Adina Meyers