Home LifeStyle

Secretul frumuseții Cleopatrei: trucuri pentru o baie regală

Băile cu lapte ale Cleopatrei au rămas celebre în istorie pentru efectul uimitor pe care îl aveau asupra pielii. Componentele active din lapte acționează aproape instant asupra pielii, lasând-o mai fină, mai luminoasă și mai strălucitoare.

Se spune ca regina Egiptului, Cleopatra, era atât de frumoasa datorită băilor pe care le făcea în lapte de capră, cunoscut pentru calităţile antiinflamatorii la tenurile cu probleme, sensibile ori îmbătrânite.

Șapte asini îi furnizau zilnic Cleopatrei laptele de care avea nevoie pentru a se îmbăia – o dovedesc vechile fresce, iar scriitorul roman Plinius cel Tânăr a descris în lucrările sale virtuțiile acestei terapii:

– prevenirea și atenuarea ridurilor

– catifelarea și păstrarea elasticității pielii

– conservarea și evidențierea pigmentului alb, pentru că, în acele vremuri, tenul bronzat era o caracteristică a oamenilor simpli, de rang inferior.

Pentru a obține același efect, nu este necesar să îți umpli cada cu lapte! Poți apela la mici trucuri și „scurtături” care îți vor proteja buzunarul, fără a face rabat de la calitate. În combinație cu alte ingrediente recunoscute pentru efectul de înfrumusețare și protejare a pielii, vei putea admira rezultatele chiar și după prima „scufundare”.

Ingrediente:

3 cești de lapte praf
1/2 ceașcă fulgi de ovăz
1/3 ceașcă migdale râșnite
2 capsule de vitamina E
1 capsulă de vitamina A
1/3 ceașcă amidon de porumb

Combină toate ingredientele și asigură-te că sunt bine amestecate. Introdu-le într-un săculeț permeabil și scufundă-l în apa fierbinte din cadă. Bucura-te de o piele mai curată și mai fină!

Related posts

ARCUB ÎN TURNEU LA BUDAPESTA CU SPECTACOLUL ARTISTS TALK

Adina Meyers

Elis Pavaje a finalizat achizitia fabricii Fruhwald din judetul Alba

Adina Meyers

Cât costă o noapte de cazare în hotelurile din România?

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe