INGREDIENTE
- – 400g de hering în fileuri
- – 3 cepe verzi
- – 3 cartofi mari
- – 3 morcovi mari
- – 4 ouă fierte tari
- – 300 g sfecla roșie fiarta
- – 1 borcan de maioneză
- – 1 borcan de smantana
- – mărar
- – arpagic
- – 1 borcan de icre de somon
- – 1 pahar de lapte
Preparare
Puneți fileurile de hering la înmuiat în lapte și lăsați-le peste noapte sau fierbeți-le câteva minute în apă și lapte. Lăsați heringul să se răcească și tăiati-l în cuburi foarte mici. Fierbeti ouăle tari. Se fierb toate legumele, cu excepția cepei verzi. Scurgeți și razuiti legumele separat cu o răzătoare cu găuri mari. Se amestecă maioneza cu smântâna și se pune amestecul într-un saculet.
Intr -un castron mare, rotunde sau pătrate, sau un vas de sticlă de copt se poate aranja mâncarea făcând un prim strat de hering, apoi se adaugă un strat de ceapa, o crema de maioneza si continua cu un strat de cartofi, o cremă maioneza, un strat de morcovi si unul din crema de maioneza; continuați cu un strat de sfeclă și una de cremă de maioneză.
Formați un ultim strat de ouă și decorați-vă cu mărar, arpagic și icre de somon. A se păstra la frigider pentru câteva ore până când este gata să se servească.
Reţetă propusă de chef Aida Parascan