Retete

Salată de hering

INGREDIENTE

  • – 400g de hering în fileuri
  • – 3 cepe verzi
  • – 3 cartofi mari
  • – 3 morcovi mari
  • – 4 ouă fierte tari
  • – 300 g sfecla roșie fiarta
  • – 1 borcan de maioneză
  • – 1 borcan de smantana
  • – mărar
  • – arpagic
  • – 1 borcan de icre de somon
  • – 1 pahar de lapte

Preparare

Puneți fileurile de hering la înmuiat în lapte și lăsați-le peste noapte sau fierbeți-le câteva minute în apă și lapte. Lăsați heringul să se răcească și tăiati-l în cuburi foarte mici. Fierbeti ouăle tari. Se fierb toate legumele, cu excepția cepei verzi. Scurgeți și razuiti legumele separat cu o răzătoare cu găuri mari. Se amestecă maioneza cu smântâna și se pune amestecul într-un saculet.

Intr -un castron mare, rotunde sau pătrate, sau un vas de sticlă de copt se poate aranja mâncarea făcând un prim strat de hering, apoi se adaugă un strat de ceapa, o crema de maioneza si continua cu un strat de cartofi, o cremă maioneza, un strat de morcovi si unul din crema de maioneza; continuați cu un strat de sfeclă și una de cremă de maioneză.

Formați un ultim strat de ouă și decorați-vă cu mărar, arpagic și icre de somon. A se păstra la frigider pentru câteva ore până când este gata să se servească.

Reţetă propusă de chef Aida Parascan

 

Articole similare

Ananas caramelizat cu fistic si creme fraiche

Silvia Iacobescu

Paste cu pesto de leurdă

Sânziana Iaru

Fascinanta bucatarie banateana

Simona Popa

1 comment

Rqyrjsb 15 April, 2020 at 9:30 pm

Litany three papillomas per breathing sildenafil 100

Reply

Lasă un comentariu