Retete

Salată de hering

INGREDIENTE

  • – 400g de hering în fileuri
  • – 3 cepe verzi
  • – 3 cartofi mari
  • – 3 morcovi mari
  • – 4 ouă fierte tari
  • – 300 g sfecla roșie fiarta
  • – 1 borcan de maioneză
  • – 1 borcan de smantana
  • – mărar
  • – arpagic
  • – 1 borcan de icre de somon
  • – 1 pahar de lapte

Preparare

Puneți fileurile de hering la înmuiat în lapte și lăsați-le peste noapte sau fierbeți-le câteva minute în apă și lapte. Lăsați heringul să se răcească și tăiati-l în cuburi foarte mici. Fierbeti ouăle tari. Se fierb toate legumele, cu excepția cepei verzi. Scurgeți și razuiti legumele separat cu o răzătoare cu găuri mari. Se amestecă maioneza cu smântâna și se pune amestecul într-un saculet.

Intr -un castron mare, rotunde sau pătrate, sau un vas de sticlă de copt se poate aranja mâncarea făcând un prim strat de hering, apoi se adaugă un strat de ceapa, o crema de maioneza si continua cu un strat de cartofi, o cremă maioneza, un strat de morcovi si unul din crema de maioneza; continuați cu un strat de sfeclă și una de cremă de maioneză.

Formați un ultim strat de ouă și decorați-vă cu mărar, arpagic și icre de somon. A se păstra la frigider pentru câteva ore până când este gata să se servească.

Reţetă propusă de chef Aida Parascan

 

Related posts

Tartă cu leurdă, spanac și brânză de capră

Oana Voicu

DIY: tratamente anticelulitice. Scapă de celulită acasă‎!

Adina Meyers

„Reteta preferata”: oua rosite cu vopsea la plic

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe