LifeStyle

Romstal anunta inceputul proiectului educational “Practica pentru cariera ta! TECAR”

Proiectul „Practica pentru cariera ta! TECAR” isi incepe activitatea de dezvoltare a abilitatilor profesionale pentru 425 de studenti din domeniul ingineriei instalatiilor, in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa si integrarii cu succes pe piata muncii. Acest proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara nr. 2: Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul major de interventie 2.1: Tranzitia de la scoala la viata activa. Durata proiectului este de 18 luni si se desfasoara in perioada aprilie 2014-octombrie 2015.

Proiectul TECAR are ca obiectiv principal dezvoltarea abilitatilor profesionale pentru 425 de studenti din domeniul ingineriei instalatiilor, in vederea integrarii cu succes pe piata muncii. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: cresterea nivelului de informare privind situatia pietei muncii din România si a posibilitatii de a accesa servicii specializate de orientare si consiliere profesionala pentru publicul format din cei 425 de studenti. De asemenea, unul dintre cele mai importante obiective ale proiectului consta in generarea unui cadru optim pentru dezvoltarea abilitatilor practice in domeniul instalatiilor pentru cei 425 de studenti din invatamântul superior.

In contextul sistemului educational prezent, in care 80 dintre absolventii de facultati din România lucreaza in alt domeniu decât cel al studiilor realizate, nevoia dezvoltarii unor sesiuni practice, precum si a unor cursuri de indrumare in cariera a devenit tot mai stringent. Prezentul proiect isi propune sa aduca o solutie acestei probleme, imbinând elemente de teorie cu sedintele de practica sub indrumarea atenta a specialistilor din domeniu.

Proiectul este dedicat studentilor de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti respectiv Facultatea de Inginerie a Instalatiilor Bucuresti. Publictul tinta este reprezentat de 425 de studenti, din anii 1, 2 si 3 care aleg sa participe la programele de practica si consiliere profesionala incluse in proiect. Studentii vor avea posibilitatea sa aplice notiunile teoretice acumulate, capatând aptitudini si competente ce ii vor ajuta sa isi gaseasca un loc de munca.

Indicatori numerici ai proiectului

 

  • Toti cei 425 de studenti vor fi sprijiniti sa se integreze pe piata muncii dupa finalizarea studiilor, beneficiind de consiliere in cariera

  • 350 dintre studentii care vor beneficia de consiliere si orientare profesionala isi vor continua studiile

  • 10 dintre studentii sprijiniti in tranzitia de la scoala la viata activa vor obtine un loc de munca

Principalele activitati ale proiectului sunt:

1. Programul de practica cu durata minima de 15 zile
2. Sesiuni si Workshop-uri de orientare si consiliere profesionala

Programul de practica este alcatuit din: activitati in laborator, vizite in santiere, vizite la proiectantii de instalatii, activitati practice diverse la firme din domeniul instalatiilor, cunoasterea activitatii comerciale dintr-un magazin: fluxul de activitati, standardele, modalitatile si cerintele de lucru, discutii cu profesionisti in domeniul instalatiilor si contact direct cu cerintele unor job-uri din: Vânzari, Ofertare tehnica, Productie, Service.

Sesiunile de orientare si consiliere profesionala acopera o gama larga de activitati, precum: identificarea profilului psihologic al studentilor pentru alegerea vocationala optima, informari periodice despre piata locurilor de munca, workshop-uri de consiliere in realizarea unui CV si metode de adaptare rapida la stilul unei organizatii.

“In ultimii ani s-a observat o crestere fulminanta a numarului studentilor ce lucreaza in alt domeniu decât cel al studiilor. Astfel, am resimtit nevoia de a sustine acesti studenti in gasirea unui loc de munca in domeniu. Proiectul TECAR ofera tot suportul necesar, atât teoretic, cât si practic, unui numar de 425 de studenti in inginerie de instalatii, scopul fiind acela de a-i indruma catre alegerea locului de munca potrivit in domeniul studiilor urmate.”, declara Dl Valentin Bestea, Director Resurse Umane in cadrul Romstal.

Proiectul este realizat in parteneriat: Romstal Imex SRL, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti prin Facultatea de Inginerie a Instalatiilor Bucuresti, Dekon Business Solutions SRL.

Activitatea celor 3 parteneri se completeaza in proiect, asigurându-se o legatura intre mediul universitar, angajator si specialistii care pot facilita accesul studentilor pe piata muncii.

Fiecare dintre parteneri asigura expertiza, resurse umane si materiale pentru desfasurarea proiectului.

 

 

 

 

Related posts

Desertul perfect pe canicula: tort racoritor cu menta

Adina Meyers

Ce activități puteți practica zi de zi pentru câteva momente de relaxare?

Adina Meyers

TREZITI-VA NATURAL CU PHILIPS WAKE-UP LIGHT

Adina Meyers