Amenajari case Amenajari Interioare

Casa e4 din caramida de la Wienerberger se construieste acum si in Romania

Wienerberger Sisteme de Caramizi, lider national in piata de zidarie, construieste in Romania Casa e4 din caramida, model de casa cu un consum de energie aproape zero.

Ca raspuns la provocarile viitorului, Wienerberger a lansat in 2012, in Austria, conceptul Casa e4 din caramida – un concept actual de constructie rezidentiala, care indeplineste cerintele de eficienta energetica pentru constructiile noi, obligatorii incepand cu anul 2020. Potrivit Directivei 31/2010 a Parlamentului European, toate casele nou construite incepand cu anul 2020 pe teritoriul Uniunii Europene trebuie sa aiba un consum de energie aproape egal cu zero.

“Un numar tot mai mare de romani cauta solutii pentru concepte si sisteme de constructie eficiente energetic si prietenoase cu mediul. Prin acest proiect venim in intampinarea familiilor din Romania care isi doresc locuinte sanatoase, confortabile, construite din materiale naturale. Modelul unei case eficiente energetic a fost mereu o tema de interes pentru noi. Pornind de la cei peste 195 ani de expertiza Wienerberger, specialistii companiei noastre au privit acest proiect ca o casa adaptata atat prezentului, cat si viitorului. Ne-am propus sa aratam ca prevederile Directivei 31/2010 sunt fezabile in viata reala, se poate construi o locuinta trainica, cu performante ridicate din punct de vedere energetic si costuri apropiate de cele ale pietei locale. Ne bucuram ca acest proiect, care foloseste solutii de constructii Wienerberger, este implementat si in tara noastra si cu sprijinul partenerilor nostri – Rockwool, Bavaria EcoSystems, Tondach, Semmelrock, Pipelife – carora le multumim”, a declarat Corneliu Fecioru, Membru in Consiliul de Administratie, Vanzari si Marketing al Wienerberger Sisteme de Caramizi.

Lucrarile de constructie incep in aceasta luna, Casa e4 din Romania urmand a fi construita in Corbeanca, judetul Ilfov. Beneficiarii acestei case sunt membrii unei familii cu doi copii.

Proiectul este, de fapt, un excelent studiu de caz pentru toti cei interesati sa-si construiasca o casa in viitorul apropiat si acesta arata ca o casa performanta energetic si cu un cost total accesibil poate fi realizata doar printr-o proiectare riguroasa, prin utilizarea unor materiale de constructii de o calitate ridicata si o atenta supervizare a lucrarilor de executie.

Numele conceptului e4 provine de la:

  • Energie = aceasta locuinta este astfel conceputa incat proprietarii casei sa fie protejati de cresterile imprevizibile ale preturilor la energie electrica si gaze; va consuma mult mai putina energie decat alte sisteme, respectand cele mai recente standarde energetice la nivelul Uniunii Europene. În plus, la baza costructiei este sistemul complet de zidarie ceramica Porotherm (caramida, planseu, buiandrugi) care mentine caldura in interior pe timpul iernii si protejeaza impotriva incalzirii pe timpul verii.

  • Economie = proiectul Casei e4 din caramida de la Wienerberger este gandit si dimensionat astfel incat sa reprezinte un exemplu real ca se poate construi o casa moderna, eficienta energetic si in acelasi timp cu cheltuieli totale reduse datorita costurilor de intretinere scazute si utilizarii energiei din surse regenerabile.

  • Ecologie = Casa e4 din caramida de la Wienerberger este o casa prietenoasa cu mediul si care respecta standardele unei constructii sustenabile si eficiente energetic. Performanta termica foarte buna este principalul motiv pentru utilizarea energiei regenerabile, contribuind astfel la reducerea emisiilor de CO2. Mai mult decat atat, caramizile sunt un material de constructie ecologic. Se pot reduce costurile si proteja mediul in acelasi timp.

  • Emotie si sanatate = Casa e4 este, in primul rand, caminul unei familii. Expertiza tuturor specialistilor implicati in proiect reprezinta o fundatie durabila, ridicata cu multa pasiune pentru ca familia care va locui in Casa e4 sa se poata bucura de un concept arhitectural modern si un climat interior sanatos.

Echipa de specialisti, care contribuie la implementarea proiectului in Romania, ii reuneste pe Dr. Arh. Sergiu Petrea, Prof. Dr. Ing. Emilia-Cerna Mladin, Presedintele Asociatiei Romane a Auditorilor Energetici pentru Cladiri si pe Ing. Iulian Cuta, Product Development Manager Wienerberger – coordonator proiect.

Partenerii proiectului Casei e4 din caramida de la Wienerberger sunt societatile: Rockwool, Bavaria EcoSystems, Tondach, Semmelrock, Pipelife.

Despre Wienerberger

Wienerberger Sisteme de Caramizi este cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romania. Compania detine trei unitati de productie la nivel local, acestea fiind cele mai moderne unitati de acest tip din tara. Fabricile sunt localizate in Gura Ocnitei – Dambovita, Sibiu si Tritenii de Jos – Cluj. Wienerberger, cel mai mare producator global de caramizi, a intrat pe piata din Romania in anul 1998 si este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul productiei de materiale de constructii. Principalele produse sunt sistemele de zidarie ceramica Porotherm si Terca. Wienerberger AG detine pozitia de lider pe piata de tigla ceramica din Europa prin brandurile Koramic si Tondach, si este numarul unu pe piata de pavele de beton din Europa Centrala si de Est, prin brandul Semmelrock. Wienerberger AG este unul dintre cei mai importanti producatori pe sisteme tevi prin companiile Pipelife, unul dintre liderii mondiali in productia de sisteme de tevi de plastic si Steinzeug Keramo, cel mai mare producator european de tevi ceramice.

 

 

Related posts

Cât de importantă este componenta de relaxare a unei case? O dezbatere cu psihoterapeutul Crista Darie

Adina Meyers

Lemn natur şi accente tonice

Adina Meyers

Scaunul de birou: alegerea scaunului de birou ergonomic potrivit

Adina Meyers