Home LifeStyle Practic

Românii NU vor să locuiască în casele cumpărate

Românii preferă să investească în apartamente pe care să le închirieze în loc să construiască o afacere.

Între 30 şi 50% dintre apartamente sunt cumpărate pentru a fi date în chirie. Perioadele de inutilizare sau criza financiară sunt principalele riscuri ale acestei investiţii.

„Îmi iau un apartament pe care îl dau în chirie şi se plăteşte singur”. Aceasta este viziunea de „business” a românilor care câştigă bine şi care vor să-şi investească banii. În prezent, între 30 şi 50% dintre apartamente sunt cumpărate ca o investiţie, pentru a fi date în chirie, potrivit Ziarului Financiar.

O astfel de investiţie pare sigură la prima vedere, însă există şi riscuri, spune Marius Ghenea, un antreprenor care a construit business-uri în mai multe domenii. Totuşi, mirajul banilor făcuţi aproape fără efort încă îi atrage pe mulţi.

Antreprenorul Marius Ghenea spune că o astfel de afacere nu este lipsită, însă, de efort: „Poţi să ai perioade de inutilizare, vine o criză şi scad preţurile la apartamente sau la chirii. Ţine în mod esenţial de cât de pregătiţi sunt românii din punct de vedere al educaţiei investiţionale.(…) Şi rămân aceste investiţii care sunt sau pe care unii le consideră pasive, dar care de fapt nu sunt chiar aşa pasive pentru că implică destul de multă muncă, efort”.

Related posts

Casa Vulcanilor, un nou proiect turistic in Geoparcul Tarii Hategului

Adina Meyers

Zaharul: dulceata vietii sau otrava alba?

Adina Meyers

Solutii simple care te ajuta sa spui adio mucegaiului si igrasiei

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe