LifeStyle Retete

Rețeta zilei: Tort trio cu ciocolată

Continuăm seria rețetelor testate și garantate de cititori! Astăzi, doamna Felicia Nicoleta Puia, din Gropeni, județul Brăila, ne recomandă rețeta cu care nu dă niciodată greș: tort trio cu ciocolată.

Creme:

– 9 tablete de ciocolată – trei amărui, trei cu lapte și trei albe

– 50 gr unt 

– 250 gr frișcă

– un pliculeț de gelatină

Fiecare fel de ciocolată se topește separat la bain-marie cu 50 gr de unt, apoi se amestecă cu 250 gr frișcă bătută și cu gelatină dizolvată în 50 gr apă rece, obținând astfel trei creme.

Blat:

– 5 ouă

– 2 linguri de zahăr

– 2 linguri de cacao

– 4 linguri de făină

– esență (de care preferați)

Peste blatul răcit se așază primul strat de cremă și se dă 10 minute la congelator. Apoi puneți al doilea strat de cremă și lăsați iar la congelator 10 minute. Ultima se pune crema albă. 

Poftă bună!

Dacă și tu ai o rețetă cu care nu dai niciodată greș, și vrei s-o faci cunoscută, trimite-ne o fotografie cu preparatul și datele tale – nume complet, oraș – la adresa de e-mail: casamea@hiparion.com, iar noi o publicăm!

Related posts

ARCUB se alătură Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști” cu unul dintre cele mai apreciate spectacole de teatru, ”Idolul și Ion Anapoda”

Adina Meyers

Tehnologie dentară de top și companii expozante de renume la DENTA II

Adina Meyers

Unteatru de copii – Spectacole dedicate publicului tânăr din București –

Adina Meyers