Continuăm seria rețetelor testate și garantate de cititori! Astăzi, doamna Felicia Nicoleta Puia, din Gropeni, județul Brăila, ne recomandă rețeta cu care nu dă niciodată greș: tort trio cu ciocolată.
Creme:
– 9 tablete de ciocolată – trei amărui, trei cu lapte și trei albe
– 50 gr unt
– 250 gr frișcă
– un pliculeț de gelatină
Fiecare fel de ciocolată se topește separat la bain-marie cu 50 gr de unt, apoi se amestecă cu 250 gr frișcă bătută și cu gelatină dizolvată în 50 gr apă rece, obținând astfel trei creme.
Blat:
– 5 ouă
– 2 linguri de zahăr
– 2 linguri de cacao
– 4 linguri de făină
– esență (de care preferați)
Peste blatul răcit se așază primul strat de cremă și se dă 10 minute la congelator. Apoi puneți al doilea strat de cremă și lăsați iar la congelator 10 minute. Ultima se pune crema albă.
Poftă bună!