LifeStyle

(P) Angajare de clovn, la TNB, din 28 decembrie 2016

Angajare de clovn, de Matei Vişniec, noua premieră a TNB, la Sala Studio, în regia şi conceptul scenic al lui Ion Caramitru, va aduce pe scenă (dar şi în sală şi foyer) spectacolul imposibilului, al întâlnirii cu iluzia absolută şi cu mirajul libertăţii fără graniţe.

Totul, într-o montare plină de umor, sensibilitate, cinism duios, acrobaţii sufleteşti, în care teatrul şi circul se întrepătrund pe tărâmul comun al spectaculosului.

Trei clovni bătrâni, Nicollo, Filippo si Peppino, se întâlnesc în faţa unui anunţ de angajare, gata să dea totul pentru ultimul truc, giumbuşlucul suprem peste care poate cădea cea din urmă cortină. Corpul le joacă feste, dar mintea vibrează, hipnotizează, iar amintirea gloriei trecute transformă lumea întreagă într-o feerie, un manej al miraculosului, un decor suprarealist.

Publicul le este complice amuzat în această aventură, o joacă de-a viaţa şi de-a moartea în care nimic nu este ceea ce pare, iar sala de teatru se transformă, pe negândite, într-o arenă de circ, unde veţi găsi personaje fantastice, dar şi propriile vise rătăcite.

Angajare de clovn prilejuieşte spectatorilor şi reîntâlnirea cu trei tineri actori foarte talentaţi ai TNB: Petre Ancuţa, Emilian Mârnea şi Florin Călbăjos pe care i-aţi putut descoperi în spectacolul-concert ActOrchestra (regia: Horia Suru), dar şi în Magic Naţional (unde au jucat tot sub coordonarea lui Ion Caramitru). De această dată, ei vor fi artiştii-scamatori, expresivi şi suprinzători, care îmbină muzica, pantomima, magia şi interpretarea plină de farmec pentru a construi personaje la graniţa dintre realitate şi fantezie.

Piesa Angajare de clovn este ultima scrisă de dramaturgul Matei Vişniec înainte de plecarea din România, iar în 1991 a obţinut premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească.

28 dec 2016 (Sala Studio) 19:30

29 dec 2016 (Sala Studio) 19:30

07 ian 2017 (Sala Studio) 19:30

08 ian 2017 (Sala Studio) 19:30

Regia:

Ion Caramitru

Asistent regie:

Patricia Katona

Decor:

Florilena Popescu Fărcăşanu

Costume:

Liliana Cenean

Asistent costume:

Maria Dore

Light design:

Chris Jaeger

Coregrafie:

Florin Fieroiu

Ilustrație muzicală:

Călin Țopa

Creator păpuși:

Ioana Creangă

Regizor scenă:

Viorel Florea

 

Distributie:

Filippo: Petre Ancuța                      Nicollo: Emilian Mârnea Peppino: Florin Călbăjos                      Artiști de circ: Magicianul Antonio
Vanda Rotaru
Constantin Rotaru
Clovnul Cristiano
Miss & Eliz
Bogdan Andreescu
Camelia Lazăr
Valentin Iancu
Mariana Ionescu
Cristian Enoiu
Alyssa Andreescu
Aysha Ibeido
Gamze Saldiz
Julia Petreanu
Marius Gagiu
Robert Stan
Robert Stan Jr.
Tiberiu Eftimie
Lorena Sanda                     
Aurelian Ungureanu

Amfitrioni muzicali: Clara Toplicianu

Figurație: Viorel Florea

 

Related posts

SOCAR Romania lanseaza programul educational „BURSELE SOCAR”

Adina Meyers

Targul EXPO CASA MEA va asteapta cu oferte, premii si surprize

Adina Meyers

Guardian Glass lansează versiunea digitală a manualului său GlassTime

Adina Meyers