LifeStyle

Primul certificate de autenticitate care atesta valoarea si veridicitatea operelor unui sculptor

Eu, Marcel Guguianu, doresc ca prin acest comunicat de presa sa aduc la cunostinta colectionarilor de arta cat si iubitorilor de Guguianu ca am luat hotararea de a elimina orice suspiciune privind opera mea.

Asadar, am hotarat sa dau certificate de autenticitate securizate, tiparite de Imprimeria Nationala. Acestea vor fi eliberate la atelierul meu din Str. Lascar Catargiu, nr. 44, acolo unde am delegat-o, sa va ajute in acest demers, pe domnisoara Lucia Valentina Stanciu , cunoscatoare a operei mele, autoarea celor doua albume de arta: „Simfonia lumii – opere din lumea intreaga, Editura Rao, 2011, Bucuresti” si „Marturii despre arta si viata – grafica si aforisme, Editura Blumenthal 2011, Bucuresti”.

Pentru a-mi salva patrimoniul, ce cuprinde atat sculptura cat si grafica, invit colectionarii care au / nu au in posesie un certificat de autenticitate sa se prezinte la autentificarea lucrarii pentru a putea clasifica si inventaria lucrarile, care trebuie sa stea in picioare pentru vesnicie.

Marcel Guguianu recunoaste meritul Casei de Licitatii GOLDART si tranzactiile efectuate pana acum, fiind alaturi la acest proiect in calitate de parteneri, privind viitoarele evaluari si expertize. Clientii Casei de Licitatii GOLDART vor beneficia de preschimbarea vechilor certificate cu cele noi, securizate.

Intrucat exista riscul copierii neautorizate a unora dintre lucrarile mele, prezenta autentificare va face separatia necesara intre ceea ce, in arta, este desemnat autentic si fals. Doresc ca anul acesta, pe 28 iunie 2012, cand voi implini frumoasa varsta de 90 de ani toti detinatorii operelor mele sa fie pe deplin multumiti. DATE BIOGRAFICE

Marcel Guguianu s-a nascut in anul 1922, la Barlad – Romania.

Incepe studiile de sculptura in anul 1933, la Scoala de Arte si Meserii; student al Academiei de Arte Frumoase Bucuresti, Romania, elev al profesorului Cornel Medrea.

Profesor de sculptura si desen.Consilier restaurator pentru monumente istorice si de arta. Membru permanent al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.Profesor de sculptura invitat al statului San Marino. Activitatea sa se reflecta in opere de sculptura monumentala,

ansambluri statuare, busturi bronz si marmura ale unor scriitori, poeti, savanti, actori, amplasate in parcuri, gradini publice, institutii, teatre si muzee, in orase din Romania si din strainatate. Numeroase opere in colectii particulare si de stat in: Romania, Italia,

Canada, Iugoslavia, Danemarca, Olanda, Franta, Germania, Japonia, Grecia, SUA si America de Sud, etc. Participa, incepand cu anul 1948, la toate expozitiile anuale, bienale si de grup din Romania si la traditionalele festivaluri, simpozioane si bienale internationale de arta plastica.

Related posts

Vacante pline de zambete prin TUI Travel Center

Adina Meyers

Expozitia “Uverturi in albastru”

Adina Meyers

Toamna in bucate: Nectarul de pere, rasfatul dulce din camara ta

Adina Meyers