Continuăm seria rețetelor testate și garantate de cititori! Astăzi, doamna Maria Ene, din Tulcea, ne recomandă rețeta cu care nu dă niciodată greș: pandișpan cu fructe.
Ingrediente:
– 1/2 kg prune
– 1/2 kg mere
– 8 oua
– 250 g zahar tos
– 1 plic zahăr vanilat
– 1 vârf de sare
– coaja rasă de la o lămâie
– 200 gr făină
– 100 ml ulei
Cum se face?
Pregatim fructele – spălăm prunele și le scoatem sâmburii, feliem merele, apoi le stropim cu suc de lămâie.
Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul tos și cel vanilat până ce spuma devine lucioasă și densă.
Separat, batem gălbenușurile cu coaja de lămâie și le adăugăm în spuma de albusuri, împreună cu făina, uleiul și feliile de măr.
Se tapetează tava cu hârtie de copt, se toarnă aluatul și se dă la cuptor. Deasupra se pun prunele.
Poftă bună!