LifeStyle Retete

Reteta zilei: Tort de ciocolată cu waffe

Continuăm seria rețetelor testate și garantate de cititori! Astăzi, doamna Teona Purdescu, din Târgu-Jiu, ne recomandă rețeta cu care nu dă niciodată greș: tort de ciocolată cu waffe.

„Seamănă cu tortul de clătite, puțin alfel pentru că am folosit aparatul de făcut waffe și a mers mult mai rapid decât mă așteptam.Rețeta poate fi făcută și cu fructe sau goji între foile de waffe. Puteți combina și alte creme, numai să fie făcute cu gelatină în ele, să rămână tari! Eu am folosit o budincă de ciocolată în care am adăugat un plic de gelatină pentru întărirea fructelor în tartele simple. Așa că dacă pofta e mare și timpul limitat, propun această rețetă de tort rapid și bun!”, explică Teona.

Compoziția pentru waffe:

– 2 ouă,

– 4 linguri de smântană,

– 2 linguri tărâțe de ovăz,

– 3 linguri lapte praf,

– 1 lingură amidon,

– 3 linguri zahar,

– esență de vanilie,

– coajă de lămâie,

– 1 lingură praf de copt.

„Pentru că dimensiunea lui e mai mică decât cel normal, am folosit un cerc metalic reglabil – puteți face unul din carton lucios sau folie groasă de plastic – pe care l-am lăsat 1 cm. mai mare decât waffele, astfel încât crema să poată curge pe lateral, rezultând la final o glazură frumoasă de ciocolată! Înainte de a tăia tortul, lăsați-l la congelator 5 minute, pentru a se tăia mai ușor! Poftă mare!”

Dacă și tu ai o rețetă cu care nu dai niciodată greș, și vrei s-o faci cunoscută, trimite-ne o fotografie cu preparatul și datele tale – nume complet, oraș – la adresa de e-mail: casamea@hiparion.com, iar noi o publicăm!

Related posts

Șatenele au un nou secret de îngrijire a părului: Gama Brilliant Brown de la PARUSAN

Adina Meyers

Apa ta este acum online. Apa Nova a lansat noile platforme digitale

Adina Meyers

Finisaje de la Delta Studio folosite la Therme Bucuresti

Adina Meyers